Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


OSCE critică acuzațiile de fraudă electorală lansate de Trump: Nimeni nu ar trebui să limiteze dreptul de vot

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 noiembrie 2020

Observatorii internaționali ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa(OSCE) au criticat „acuzațiile nefondate” ale președintelui Donald Trump, privind fraude în alegerile prezidențiale din SUA, potrivit AFP, citată de Agerpres.

OSCE consideră că acuzațiile lansate de Donald Trump ar slăbi încrederea publicului în instituțiile democratice.

„Nimeni – niciun politician, niciun ales – nu ar trebui să limiteze dreptul de vot al populaţiei”, potrivit parlamentarului german Michael Georg Link, cel care coordonează observatorii OSCE responsabili cu monitorizarea scrutinului din SUA.

Acesta a mai precizat că „asigurarea faptului că fiecare vot este numărat este o obligație fundamentală pentru toate departamentele guvernului”.

Într-un raport preliminar al OSCE, observatorii susțin că declarațiile președintelui au fost văzute de mulți drept „un risc crescut de violență politică după alegeri”.

„Aceste declaraţii ale unui preşedinte care candidează pentru realegere subminează încrederea publicului în instituţiile statului şi au fost văzute de mulţi ca un risc crescut de violenţă politică după alegeri”, se arată în raportul OSCE.

CITEȘTE ȘI: LIVE – AMERICA ALEGE | Meciul final dintre Trump și Biden în cursa pentru Casa Albă | UPDATE: Biden, tot mai aproape de victorie

Donald Trump a lansat mai multe acuzații privind o posibilă fraudă în numărarea voturilor și echipa lui de campanie a înaintat mai multe procese pentru suspendarea numărării voturilor în state precum Pennsylvania, Georgia, Michigan și Wisconsin.

„Aseară conduceam, în cele mai multe locuri detașat, în multe state cheie, în aproape toate acestea conduse de democrați. Apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin minune pe măsură ce au fost numărate voturi surpriză. Foarte ciudat, iar „sociologii” au greșit complet și istoric!”, a scris, miercuri, Donald Trump, pe Twitter.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW