Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


ORNISS, plângere penală pe numele lui Laurențiu Baranga

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2020 Etichete: ,

Oficiul Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) a făcut o plângere penală pe numele lui Laurențiu Baranga și s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului, după ce acesta a fost acuzat că și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat. Înainte să fie șef al Oficiului Național pentru Combaterea Spălării Banilor, acesta a ocupat funcția de adjunct al directorului ORNISS.

Referitor la informaţiile din spaţiul public referitoare la domnul Barangă Laurenţiu, facem următoarele precizări:

Reiterăm faptul că, în ultimii 4 ani, dl. Barangă Laurenţiu nu a avut nicio relaţie instituţională cu ORNISS, iar în perioada în care a fost angajat al instituţiei nu a avut nicio atribuţie pe linia autorizării accesului la informaţii clasificate.

Singura semnătură autorizată în privinţa deciziei privind eliberarea autorizaţiilor de acces la informaţii clasificate este a Directorului General al ORNISS, prof. univ. dr. Marius Petrescu sau a persoanei împuternicite în această privinţă.

ORNISS a formulat plângere penală împotriva domnului Barangă Laurențiu pentru înșelăciune,  s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului și colaborează cu organele de cercetare penală pentru lămurirea tuturor aspectelor relevante referitoare la activitatea persoanei în cauză”, se arată într-un comunicat emis de ORNISS.

Laurențiu Baranga, acuzat că și-ar fi falsificat diploma de bacalureat

Fostul președinte al Oficiului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, a fost plasat în arest la domiciliu, după ce a fost acuzat că și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat.

Baranga a demisionat din funcția de președinte al ONPCSB cu câteva zile înainte de a fi reținut, potrivit reprezentanților Ministerului Finanțelor.

În baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”, anunța IGPR.

CITEȘTE ȘI: Fostul șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor a fost reținut/ Baranga este acuzat că a obținut 640.000 lei pe baza unei diplome false de bacalaureat

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW