Sunday, August 7, 2022
Jurnalism corect


Organizatorul Eurovision, explicații după scandalul voturilor neregulate / De ce a fost înlocuit punctajul acordat de România

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 mai 2022

Organizatorul concursului Eurovision, European Broadcast Union (EBU), a venit cu explicații joi seară, 19 mai, în scandalul voturilor trucate de la ediția din anul 2022, în care este implicată și România. 

România, San Marino, Polonia, Georgia, Muntenegru și Azerbaijan sunt țările ale căror jurii sunt acuzate că au încercat să manipuleze votul din cea de-a doua semifinală.

 • „4 din cele 6 jurii au plasat celelalte 5 țări în Top 5;
 • Unul dintre jurii a votat pentru plasarea celor 5 țări în Top 6;
 • Ultimul dintre cele 6 jurii a plasat patru dintre celelalte 4 țări în Top 4, iar pe al cincilea în Top 7;
 • 4 dintre cele șase au primit cel puțin un punctaj maxim de la celelalte”, sunt argumentele prezentate de EBU.

Modelul în cauză a fost catalogat neregulat de către Partenerul de Vot pan-European și a fost confirmat de către Monitorul de Vot Independent. 5 dintre cele 6 țări au fost plasate în afara Topului 7 de către juriile din alte 15 țări care au votat în acea semi-finală (incluzând trei dintre Marile Cinci: Germania, Spania și Marea Britanie)(…)Scala la care s-a procedat cu voturile neregulate este la un nivel fără precedent”, mai explică EBU.

EBU susține, astfel, că a procedat în limitele regulamentului în momentul în care a decis să le înlocuiască voturile celor 6 țări în cauză, atât pentru cea de-a doua semifinală, cât și pentru finală.

Comunicatul EBU poate fi accesat, în totalitate, aici.

CITEȘTE ȘI: Scandal la Eurovision: Prezentatoarea TVR a publicat filmarea cu momentul în care România nu a putut intra live în finală

Sursă foto: Facebook / Eurovision

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW