Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Organizatoarea protestelor anti-Maia Sandu, deputata Marina Tauber, a fost plasată sub control judiciar

By Dragomir Georgiana , in Republica Moldova , at 18 iulie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Deputata fostului partid ȘOR, Marina Tauber, a fost plasată sub control judiciar de Judecătoria Chișinău, marți, 18 iulie, informează Ziarul de Gardă. Ea a fost reținută pe Aeroportul Chișinău, în luna mai ac,  înainte de a pleca spre Tel Aviv, fiind acuzată de falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale derulată de ȘOR și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat.

 „Am obținut astăzi o mică victorie și vă asigur că nu e ultima pentru noi! Totul abia începe”, a scris pe pagina sa Marina Tauber, pe pagina sa de Facebook.

Marina Tauber este considerată de oficialii Guvernului de la Chișinău „mâna dreaptă” a fugarului Ilan Șor și unul dintre liderii protestelor împotriva UE și a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Pe parcursul controlului judiciar, valabil 60 de zile, nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu decât în condițiile stabilite de instanță, va trebui să comunice orice schimbare de domiciliu.

Partidul ȘOR, declarat nelegal

De asemenea, nu îi este permis  să  intre în legătură cu persoane care au calități procesuale în cauza penală și trebuie să se prezinte la instanța de judecată de câte ori este citată și să nu obstrucționeze aflarea adevărului în procesul penal.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat neconstituțional partidul „Șor”. Această decizie a fost pronunțată de a fost pronunțată la solicitarea Ministerului Justiției din Chișinău. Ilan Șor, liderul partidului cu același nume  se află pe  lista de sancțiuni a SUA, UE, Marii Britanii și Canadei. El este acuzat  de utilizarea banilor nedeclarați în campaniile electorale și în acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova, inițiate de Rusia. Marina Tauber este, la acest moment, deputat independent.

Sursă foto: Facebook Marina Tauber

Comentarii