Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Organizația Mondială a Sănătății se pregătește de posibile atacuri chimice în Ucraina

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2022

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se pregătește de posibile atacuri chimice în Ucraina, a declarat, joi, directorul OMS Europa, Hans Kluge, relatează Reuters.

Ținând cont de incertitudinea care reiese din situația actuală, nu există niciun lucru care să ateste că războiul nu se va înrăutăți”, a spus Hans Kluge, în cadrul unui briefing de presă organizat în Lvov, Ucraina.

Deși nu a oferit detalii suplimentare, Kluge a precizat că OMS ia în calcul „toate scenariile și face planuri pentru diferitele situații care pot afecta civilii din Ucraina”.

Ucraina este o țară puternic industrializată, cu numeroase „pericole chimice” răspândite pe teritoriul său, ce pot fi lovite în diferite atacuri, a precizat un alt director OMS, Heather Papowitz.

Occidentul a avertizat în mai multe rânduri că Federația Rusă ar putea folosi arme chimice și biologice în Ucraina, iar efectele acestor tipuri de atacuri ar putea fi resimțite și în afara țării.

În paralel, Moscova a acuzat Kievul, fără să aibă dovezi în acest sens, că ar plănui o serie de atacuri chimice împotriva propriilor cetățeni, pentru ca mai apoi să dea vina pe forțele ruse.

Din primele momente ale războiului din Ucraina, forțele ruse au lansat 91 de atacuri asupra infrastructurilor de sănătate din țară, potrivit datelor OMS.

Sursă foto: INQUAM Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW