Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Organizația Mondială a Sănătății: Nu a fost descoperit un tratament împotriva coronavirusului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 5 februarie 2020 Etichete: , , ,

Organizația Mondială a Sănătății anunță că nu a fost descoperit niciun tratament împotriva coronavirusului, după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora ar fi fost descoperite niște medicamente care ar putea fi folosite de pacienții infectați cu virusul care a ucis peste 400 de persoane

„Nu se cunosc tratamente eficiente împotriva coronavirusului (2019-nCoV) şi OMS recomandă înscrierea într-un studiu controlat pentru a testa eficacitatea şi siguranţă a unui medicament”, a anunțat purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic, citat de Reuters.

În presa chineză au apărut informații potrivit cărora cercetătorii Universității Zhejiang au descoperit un medicament eficient care ar trata infecția cu coronavirus.

În același timp, canalul britanic Sky News a anunţat că cercetătorii britanici au făcut o „descoperire semnificativă” în ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului ucigaș.

Pe de alte parte, autoritățile din Statele Unite ale Americii au anunțat că se lucrează la o colaborare cu laboratoarele farmaceutice Regeneron în vederea găsirii unei alternative de tratament.

Imediat după izbucnirea epidemiei cu coronavirus autoritățile chineze au anunțat că lucrează la un vaccin.

Numărul total al cazurilor de persoane infectate cu coronavirus a atins 20.438, marți dimineață. Numărul deceselor a ajuns la 425.

sursa foto: nature.com

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW