Monday, January 25, 2021
Jurnalism corect


Ordonanța de urgență pentru stabilirea unor măsuri suplimentare în domeniul protecției sociale, aprobată în ședința de Guvern / Ce categorii de persoane sunt vizate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2020 Etichete: , , , , , ,

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, o Ordonanță de urgență prin care a stabilit măsuri suplimentare în domeniul protecției sociale în contextul epidemiei de coronavirus.

Noile măsuri vizează trei categorii de persoane:

-beneficiarii concediului și indemnizației pentru îngrijirea copilului cu dizabilități până la vârsta de 7 ani;

„Pentru persoanele beneficiare ale concediului și indemnizației pentru îngriirea copilului cu dizabilități până la vârsta de 7 ani, la data instituirii stării de urgență, Guvernul a stabilit că aceste drepturi se vor asigura pe toată durata instituirii stării de urgență și în situația în care copilul a împlinit vârsta de 7 ani sau dacă urmează să implinească această vârstă în această perioadă”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

-persoanele care au adoptat un copil și beneficiază de concediul și indemnizația de acomodare prevăzută de Legea nr.273/2004 privind procedura adopţiei;

„Persoanele care, la data instituirii stării de urgență, erau în concediu de acomodare și primeau indemnizația de acomodare prevăzute la art. 50 din Legea nr.273/2004 privind procedura adopţiei, vor continua să beneficieze de aceste drepturi pe toată durata instituirii stării de urgență, chiar dacă în aceast timp s-a finalizat perioada maximă de concediu prevăzută de lege”, conform sursei citate.

-personalul din centrele sociale rezidențiale aflat în izolare preventivă la domiciliu.

„Executivul a mai stabilit că personalul angajat al centrelor sociale rezidențiale care stau 14 zile în izolare preventivă la locul de muncă, iar apoi sunt obligate să stea în izolare preventivă la domiciliu alte 14 zile, beneficiază de menținerea drepturilor salariale avute în luna anterioară decretării stării de urgență, întrucât au efectuat numărul total de ore aferent unei luni în cele 14 zile de izolare la locul de muncă. Menționăm că este vorba de angajații centrelor de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, ai centrelor de îngrijire copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile”, potrivit documentului.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW