Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Ordinul pentru aprobarea studiului de seroprevalență pentru Covid-19, finalizat. Când va avea loc

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ordinul pentru aprobarea efectuării Studiului de seroprevalență a infecției cu coronavirus tocmai a fost finalizat de Ministerul Sănătății. Studiul urmează să aibă loc vara aceasta, în perioada iunie – septembrie 2020.

Ordinul pentru aprobarea efectuării Studiului de seroprevalență a infecției SARS-CoV-2 va fi publicat în Monitorul Oficial.

„Urmărim determinarea gradului de răspândire a infecției SARS-CoV- 2 în populația României, pentru a putea fundamenta adecvat viitoarele măsuri de protecție a sănătății populației. Institutul Național de Sănătate Publică va coordona tehnic proiectul, va prelucra și va analiza datele, astfel încât în luna septembrie să avem primele rezultate. Conform estimărilor, un numar de 29019 de seruri reziduale urmează să fie colectate si investigate. În acest sens vom aloca institutului 1,6 milioane de lei pentru achiziția de kituri, reactivi etc”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

La studiu vor participa persoane din toate grupele de vârstă.

“Studiul de seroprevalență va include seruri reziduale recoltate de la persoane din toate grupele de vârstă, care se prezintă conjunctural pentru recoltări de analize la laboratoarele din fiecare județ pe durata perioadei de înrolare și care vor fi selectate cu pas de eșantionare. Vor fi persoane fără semne și simptome de boala infecțioasă, în conformitate cu prevederile legale și care își vor exprima consimțământul informat de participare la studiu”, transmite Ministerul Sănătății.

Direcțiile de sănătate publică vor selecta la nivelul fiecarui județ și a municipiului București un număr de 3-5 laboratoare care vor participa la studiu.

“Sunt laboratoarele proprii si/sau laboratoare externalizate ale spitalelor județene, care deservesc ambulatorul  de specialitate, alte laboratoare publice sau private care furnizează servicii pentru pacienți neinternați, laboratoare cu adresabilitate mare (peste 1000 probe/săptămână sau peste 40000 probe/an) Nu vor fi selectate în studiu laboratoarele proprii sau externalizate  ale spitalelor de boli infectioase, ale centrelor de  transfuzii, ale spitalelor  COVID sau ale spitalelor de pneumoftiziologie TBC sau laboratoare care deservesc cu predilecție aceste tipuri de spitale”, mai precizează ministerul.

Studiul de seroprevalenta este avizat de Consiliul Științific al Institutului Național de Sănătate Publică – Comitetul de Etică a Cercetării.

sursa foto: MApn

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW