Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Orban, vizită la șantierul Autostrăzii Sibiu-Pitești: 12 ani de zile lucrurile au rămas pe hârtie. Guvernele mai mult au vorbit decât au făcut

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 mai 2020 Etichete: ,

Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se află, vineri, pe șantierul autostrăzii A1 Sibiu-Pitești pentru a vedea cum decurg lucrările la tronsonul Sibiu-Boița.

Astăzi avem un program încărcat. Ne deplasăm pe trei obiective de dispoziții importante. Guvernul pe care îl conduc are ca obiectiv realizarea de investiții masive în dezvoltarea infrastructurii de transport în România.

În urmă cu peste 12 ani m-am deplasat pe lucrările la autostrada de centură a Sibiului, unde lucrările erau blocate, contractul era cu o firmă italiană care de patru ani de zile nu reușește să facă aproape nimic în sensul finalizării construcției, am luat decizia de a rezilia contractul și am demarat spre final de mandat licitația pentru selectarea noului constructor, iar autostrada a fost terminată în cursul anului 2009.

De asemenea, în 2008 a fost realizat studiul de fezabilitate pe autostrada Pitești Sibiu. Sigur că 12 ani de zile au rămas pe hârtie. Astăzi sunt bucuros să văd că lucrările nu mai sunt pe hârtie și sunt în teren. Un constructor mobilizat care va avea capacitatea să termine mai repede acest obiectiv de investiții.

Domnul ministru al Transporturilor are susținerea mea totală, orice problemă trebuie rezolvată pentru a putea împinge proiectele de investiții. Guvernele mai mult au vorbit decât au făcut. Este momentul acțiunii, momentul marilor investiții de care are nevoie România”, a declarat Orban.

Este o zi aglomerată pentru premierul țării. Acesta mai are de vizitat Uzina Mecanică Cugir. Șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda, lotul 1 și lotul 2 și fabrica Star Assembly, parte a concernului Daimler A.G.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW