Wednesday, May 18, 2022
Jurnalism corect


Orban: Șomajul tehnic pentru bugetari nu mai este de actualitate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 aprilie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi dimineață, că proiectul pentru plasarea bugetarilor în șomaj tehnic nu mai este de actualitate, pentru că “ne apropiem de finalul stării de urgență”

„Pentru că o mare parte dintre cei care lucrează în instituțiile publice sunt implicați în prima linie a bătăliei, cum e Ministerul Sănătății. Nu poți să renunți la nimeni din această zonă, dimpotrivă, mai avem nevoie de specialiști suplimentari. Ministerul Apărării, MAI, Ministerul Muncii, care e implicat în derularea tuturor programelor de sprijin referitor la șomajul tehnic și celelalte forme de sprijin pentru profesioniști și alte categorii de angajați. O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat, ne apropiem oricum de finalul prelungirii stării de urgență și nu mai e contextul necesar. Am gândit, am analizat, până la urmă nu mai e de actualitate(…)Nu mai e de actualitate, vom vedea!”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat despre șomajul tehnic în cazul angajaților din mediul privat, Orban a spus există resurse.

„O parte dintre ele (resurse, n.red.) vor fi decontate, adică vor fi susținute din bugetul UE, din sumele alocate pentru România. Avem resurse și pregătim măsurile de relansare economică, care vor trebui să țină cont de planul de relansare, în funcție de cum afectează diferite activități economice pregătim măsurile de susținere”, a mai spus Ludovic Orban.

Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de la începutul lunii aprilie, dar nu a fost încă adoptat. Acesta prevedea ca bugetarii din instituțiile administrației centrale și locale să se împartă și să lucreze jumătate din lună pentru 75% din salariul de bază.

sursa foto:

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW