Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Orban se bazează pe minim 237 de voturi pentru învestirea Guvernului, inclusiv din partea PSD și Pro România/ Președinții PSD au ales să boicoteze ședința

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 4 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Ludovic Orban estimează că între 237 și 243 de parlamentari vor vota, luni, în Parlament, pentru învestirea noului Guvern. Premierul desemnat a mai adăugat că are încredere că și unii parlamentari PSD și Pro România vor vota în favoarea noului Cabinet. Cu toate acestea, președintele Camerei Deputaților și al Senatului nu vor participa la ședința de plen.

Ședința din Parlament pentru învestirea noului Guvern va fi condusă de Alina Gheorghiu

„Îmi păstrez aceeași estimare. 237-243. Eu sunt încrezător ca va exista o majoritate a parlamentarilor care vor pune interesele României pe primul loc și vor renunța la atitudinea de boicotare care e de  neînțeles”, a spus Orban.

Orban a mai anunțat că ședința din plen nu va fi condusă de președinții camerelor din Parlament, respectiv Teodor Meleșcanu și Marcel Ciolacu, întrucât social-democrații au ales varianta boicotului.

„Ședința nu va fi condusă de niciunul din președinții PSD. Asta arată boicotul total. E un boicot jenant, rușinos care aruncă o imagine extrem de negativă asupra celor care au ales să boicoteze. Arată dispreț față de o instituție funademnatală a statului.(…) Eu nu îmi aduc aminte ca în 30 de ani să existe vreo învestire a unui guvern la care să lipsească din sală şi să boicoteze învestirea două grupuri parlamentare, două partide.

Noi am purtat negocieri privitoare la exercitarea votului la această învestitură. Aștept cu încredere ca un număr cât mai mare de parlamentari să voteze Așteptăm cât mai mulți parlamentari să-și exercite dreptul de vot. Sunt și de la PSD. Nu mă puneți să fac o contabilitate. Vom vedea în sală. Am încredere că vor fi un număr cât mai mare de parlamentari de la Pro România și de ce nu și de la PSD.(…) Vom vota la vedere”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat câți parlamentari din partea Pro România vor vota Guvernul, Orban a evitat răspunsul însă a menționat pe parcursul discursului că ” de-a lungul timpului a avut o relație cât se poate de bună” cu Sorin Cîmpenau și cu Daniel Constantin.

La întrebarea dacă a discutat și cu Mihai Tudose, premierul desemnat a spus că a purtat discuții și cu parlamentari și cu europarlamentari.

Premierul desemnat a mai anunțat că de la ședința din Parlament de astăzi vor lipsi doi parlamentari, unul deputat ALDE și unul senator USR, din cauza problemelor de sănătate.

Premierul desemnat Ludovic Orban va prezenta, luni, programul de guvernare al PNL şi lista de miniștri din noul Executiv, iar după dezbateri plenul reunit al Parlamentului va acorda votul de încredere.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW