Tuesday, August 3, 2021
Jurnalism corect


Orban, răspuns pentru Ciolacu: Bat câmpii. Nici măcar nu le-au trecut prin cap măsuri economice

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 1 iulie 2020 Etichete: , , , ,

Premierul Ludovic Orban spune că social-democrații “vorbesc ca să se afle în treabă” când spun că programul pentru relansarea economiei al PNL ar fi fost copiat de la PSD.

„Bat câmpii. Habar nu aveau. Nici măcar nu le-au trecut prin cap măsuri economice. IMM Invest. De ce nu au aplicat în trei ani de guvernare IMM Invest, schema de garantare de împrumuturi pentru IMM? Deja sunt peste 10.000 de IMM-uri care au beneficiat şi plafonul depăşeşte 10 miliarde. Vom creşte plafonul probabil la 20 de miliarde şi probabil şi mai mult. Am regândit schema de ajutor de stat pentru investiţiile green field, care nici nu le-a trecut prin cap sau schema de garantare a ajutorului comercial”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la TVR.

Orban a mai spus că deputatul USR Claudiu Năsui „habar n-are” când spune că Fondul de Investiţii din programul de relansare economic seamănă cu cel gândit de Darius Vâlcov.

„S-a referit un coleg la Fondul de Investiţii, asemuindu-l cu Fondul lui Vâlcov. Ăla nu a citit. Habar n-are. Fondul de Investiţii, care fusese lansat public de PSD, era unul care punea ca gaj toate acţiunile deţinute de stat la companiile profitabile din România, permiţând practic preluarea ostilă a acţiunilor de la aceste companii. Noi nu avem nicio legătură, prin acest Fond de Investiţii pe care îl realizăm cu mecanismul pe care l-a gândit Vâlcov. Fondul de Investiţii se realizează cu un capital iniţial al statului. Fondul de Investiţii nu intră decât în private equity. Ce înseamnă? Deci Fondul de Investiţii urmăreşte companiile. Dacă o companie vrea să facă o investiţie şi managementul Fondului de Investiţii consideră că valoarea acţiunilor companiei respective va creşte, cumpără un pachet de acţiuni, 30% de acţiuni din valoarea companiei respective şi le vinde după realizarea investiţiei, creşterea valorii acţiunilor. Acesta e sistemul de private equity. Habar nu au. Vorbesc ca să se afle în treabă. Îi sfătuiesc să citească şi apoi să vorbească. Noi am luat ca model Fondul de Investiţii din Franţa”, a precizat Orban.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că parte din programul de relansare economică lansat, miercuri, de Guvern a fost copiată de la social-democraţi,

Preşedintele USR Bucureşti Claudiu Năsui a spus că planul de relansare anunţat de Guvern este „o salată plină cu scheme de subvenţii din banii contribuabililor, combinată cu veşnica ciorbă reîncălzită a investiţiilor în prag de alegeri”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW