Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Orban: Nu e 100% sigur că vor crește pensiile de la 1 septembrie. Depinde de cum evoluează economia/ Informatizarea ANAF, prioritară

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Premierul Ludovic Orban susține că nu e 100% sigur că pensiile vor crește cu 40% de la 1 septembrie, chiar dacă în prezent sunt prevăzuți bani la buget pentru majorări.

„Nu e 100%  ( că vor crește pensiile de la 1 septembrie n.r.)  Banii sunt prevăzuți în buget. Depinde de cum evoluează economia. De cum evoluează încasările bugetare. În momentul în care iei o decizie să crești o pensie,  un salariu, astea sunt cheltuieli obligatorii.  După majorare trebuie să ai extrem de multă precauție în luare acestor decizii.

De regulă, creșterile trebuie să fie legate de indicatorii economici. PSD a făcut varză sistemul de pensii”, a declarat Ludovic Orban, într-un interviu acordat pentru Hotnews.ro.

Orban: Informatizarea ANAF este prioritară

Premierul Ludovic Orban a abordat mai multe subiecte, printre care și faptul că informatizarea ANAF este prioritară, iar dacă CSAT va accepta propunerea ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranței naționale, atunci ANAF ar putea face achiziții directe.

„Ministrul Finanțelor a anunțat că va înainta în CSAT o propunere pentru ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranței naționale. Asta ne permite să finalizăm procedurile de licitație pe digitalizarea ANAF. Toți comercianții și toți furnizorii de servicii și-au luat case de marcat fiscale cu transmiterea datelor online și ANAF-ul nu a făcut procedura pentru achiziționarea serverelor necesare pentru operaționalizarea sistemului, deși e în interesul fundamental, în primul rând al ANAF-ului, de a îmbunătăți colectarea ca urmare a datelor pe care le primesc prin intermediul acestor case de marcat”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Liberalul a mai precizat că dacă CSAT consideră că evaziunea fiscală este pericol la adresa națională, atunci ANAF ar putea face achiziții directe sau prin procedură competitivă simplificată.

„Guvernele dinaintea noastră au achiziționat softuri la prețuri extrem de mari și fără codul sursă. Noi vrem să simplificăm această procedură de achiziție și să o finalizăm cât mai rapid, să nu ne mai poată pune bețe în roate unii și alții pe această procedură. Obiectivul nostru este să asigurăm informatizarea ANAF într-un termen cât mai scurt. Dacă CSAT acceptă inițiativa, ANAF poate face achiziție directă sau face o procedură competitivă simplificată”, a mai precizat premierul Orban.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW