Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Orban, mesaj pentru Avocatul Poporului: A pierdut complet legătura cu poporul

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic , at 10 august 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban o acuză pe Renate Weber că “a pierdut complet legătura cu poprul”. Afirmațiile liderului Executivului vin după ce Legea carantinei a fost din nou atacată la CCR de Avocatul Poporului.

 „Am fost şocat de decizia Avocatului Poporului de a ataca din nou legea la CCR. Readuc aminte că urmare a sesizării Avocatului Poporului şi a decizie Curţii Constituţionale, autorităţile executive, autorităţile sanitare, o perioadă de trei săptămâni nu au avut la dispoziţie nicio pârghie legală pentru a putea împiedica răspândirea virusului. Aproape 5.000 de persoane infectate s-au putut mişca fără posibilitatea Guvernului de a institui vreo măsură de carantinare sau de izolare sau de tratate, plus toate persoanele de contact, în medie 8-10 persoane pot fi infectate din cauza contactului cu o persoană infectată. Nu am putut să dispunem nicio măsură care să limiteze răspândirea virusului în societate. Gândiţi-vă că e vorba de zeci ce mii de români care fie erau infectaţi, fie exista riscul să fie infectaţi şi asupra cărora noi nu am putut dispune nicio măsură”, a afirmat Ludovic Orban.

Potrivit premierului, numărul de îmbolnăviri a crescut din cauza vidului legislativ apărut după atacarea la CCR a Legii carantinei.

„După o asemenea măsură care a provocat clar creşterea numărului de cazuri, cu cât mai mai multe cazuri cu atât numărul deceselor este mai mare, a provocat o creştere a deceselor, să ataci din nou o lege care a trecut prin Parlament, tocmai în urma deciziei CCR, deja îmi arată că Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul şi că nu îi pasă de viaţa şi sănătatea românilor, atâtat timp cât, după o decizie catastrofală de a ataca la CCR baza legală pentru măsurile de apărare a vieţii românilor, care a avut efectele pe care le-a avut, să ataci încă o dată la CCR o lege care nu are alt scop de cât acela de a permite luarea măsurilor de reducere a răspândirii virusului, deja mi se pare o acţiune împotriva vieţii şi sănătăţii românilor”, a spus premierul Orban.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW