Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Orban: Intenția Guvernului este de a crește vârsta de pensionare a polițistilor

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 19 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban a transmis, joi, că Guvernul are în plan să crească vârsta de pensionare a polițiștilor. Acesta susține că foarte multe cadre din MAI s-au pensionat cu pensii extrem de mari și au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv.

„Intenţia noastră foarte clară este de a creşte vârsta de pensionare, nu se poate să existe cadre din poliţie…, aduceţi-vă aminte, când s-a modificat prin ordonanţă de urgenţă sistemul ăsta nesimţit de calcul al pensiilor pentru şefimea din zonele respective, s-au pensionat din zona Ministerului de Interne mii de cadre pentru a beneficia de condiţiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanţei, adică i-au dat o ordonanţă de urgenţă, dar înainte le-au permis tuturor celor care au vrut să beneficieze de pensiile respective, s-au pensionat oameni cu 40, 42 de ani, 43 de ani, 45 de ani, cu nişte pensii extrem de mari, au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv, care până la urmă au pus în pericol viaţa, siguranţa cetăţeanului, proprietatea privată, pentru că nu au mai putut să asigure toată resursa umană necesară pentru apărarea ordinii publice, a vieţii şi siguranţei cetăţeanului”, a spus Ludovic Orban, la Radio România Actualităţi.

Lege pentru corectarea abuzurilor făcute în calculul pensiilor

De asemenea, premierul a mai precizat că Guvernul va interveni prin lege și va realiza o lege a pensiilor care să facă dreptate și să corecteze toate abuzurile făcute în calculul pensiilor.

Totul a fost, aşa, o nebunie generalizată. Sigur că şi aici o să intervenim prin lege atunci când vom ajunge la o formă a unei legi a pensiilor care să facă cu adevărat dreptate şi care să corecteze toate abuzurile care au fost făcute în calculul pensiilor. Dar mă întorc aici la o altă problemă. Aici e problema cumulului pensiei cu salariul în sectorul public. Foarte mulţi dintre cei care s-au pensionat, mulţi v-am spus, foarte mulţi s-au pensionat anticipat”, a subliniat Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW