Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


Orban: Încercăm să găsim soluții pentru nenorocirile pe care le-au lăsat ăștia

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la întâlnirea liberalilor, că Guvernul nu este de vină pentru că împrumută credite pentru a plăti datoriile statului, ci guvernarea social-democrată.

Poziția la nivel european față de România, poziția mediului de afaceri din România, poziția potențialilor investitori care vor să investească în România, poziția sistemului financiar bancar și lucrurile astea se văd cum reușește Florin Cîțu și Ministerul Finanțelor să ia credite la dobânzi mult mai performante care îndatorează mai puțin statul român. Nu noi suntem de vină că am ajuns în situația să luăm credite, eu mi-aș dori să luăm credite numai ca să susținem investiții, să asigurăm cofinanțări pentru proiecte finanțate de la nivel european, să luăm numai pentru proiecte de dezvoltare economică a României, nu ca să plătim ajutoare sociale și salarii umflate cu pompa care sunt plătite unor oameni care nu merită”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai declarat că pentru a rezolva problemele lăsate de social-democrați, membrii guvernului lucrează câte 14-16 ore pe zi.

Mi-ar lua ore întregi să vă spun ceea ce facem zi de zi pentru că fiecare zi este, de fapt, o istorie. În fiecare zi, atât eu cât și vicepremierul, cât și miniștrii și ceilalți oameni, muncim 14-16 ore pe zi, de la 7-8 dimineața până la 12-1 noaptea, fără nicio limită pentru a găsii soluții pentru nenorocirile pe care le-ai lăsat ăștia, pentru problemele nerezolvate, pentru toate pagubele și prejudiciile pe care l-au generat și mai ales pentru deficitul îngrozitor în materie de relații cu toți partenerii de care avem nevoie pentru a ridica România și pentru a o duce pe drumul corect, pe drumul normal. Încercăm și nu este simplu să rezolvăm aceste probleme, pentru că de șapte ani de zile, administrația, din păcate, în special la nivel managerial a fost populată cu oameni care nu vor să asculte de miniștri, care întotdeauna aleg calea cea mai ușoară, adică să nu facă nimic, care încearcă să împacheteze orice decident politic spunându-ne că nu se poate și inventând tot felul de pretexte ca să punerea în practică a programelor. Vom curăța administrația românească. Trebuie să aibă la bază câteva lucruri simple competență cunoaștere, profesionalism, dedicare pentru interesul public și un lucru la care țin în mod deosebit, spirit anteprenorial”, a mai spus Ludovic Orban.

 

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW