Monday, September 20, 2021
Jurnalism corect


Orban a început ședința de Guvern prin a-l felicita pe noul premier desemnat. Florin Cîțu anunță o performanță istorică / Prim-ministrul interimar: Cred că e o glorie care trebuie împărțită

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 februarie 2020 Etichete: , ,

Premierul interimar Ludovic Orban a început ședința de Guvern prin a-l felicita pe Florin Cîțu că a fost desemnat de Klaus Iohannis în funcția de prim-ministru al României. Ministrul Finanțelor a anunțat că pentru prima oară în istorie România s-a împrumutat cu dobânzi negative în euro.

„Încep prin a-l felicita pe domnul Florin Cîțu. Sunt sigur că vom face toate demersurile pentru coagularea unei majorități. Am înțeles că trebuie să ne dați o veste„, a declarat premierul interimar Ludovic Orban.

La rândul său, Cîțu l-a felicitat pe premierul în exercițiu, Ludovic Orban, pentru că este „primul premier din istorie care a reușit performanța ca România să se împrumute cu dobânzi negative”.

„Astăzi pentru prima oară în istoria României, țara s-a împrumutat cu dobânzi negative în euro, așa cum fac alte țări dezvoltate. Felicitări, sunteți primul premier din istorie care reușiți această performanță. Este doar un semn din partea investitorilor că ceea ce am făcut până acum este apreciat. Investitorii au încredere în România. (…)Asta înseamnă că dacă ne împrumutăm cu 1 leu, dăm înapoi 90 de bani”, a declarat premierul desemnat, Florin Cîțu.

„Asta cred că e o glorie care trebuie împărțită, că eu sunt premier în exercițiu”, i-a răspuns Orban.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW