Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Orban face curăţenie în Guvern: Aștept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 noiembrie 2019 Etichete: ,

Premierul României, Ludovic Orban a anunţat, la începutul primei şedinţe a Executivului, că Guvernul PNL începe procedura de curăţare a instituţiilor publice. 

Ludovic Orban a mai anunţat că îl desemnează în funcţia de secretar general al Guvernului pe Antonel Tănăse. De asemenea, premierul l-a numit şi pe Ionel Dancă pentru postul de şef al cancelariei.

Orban spune că, miercuri seară, vor fi convocate toate instituţiile care se ocupă de organizarea alegerilor prezidenţiale pentru „a fi analizată situaţia la zi”, adăugând că este nevoie de nişte alegeri libere şi corecte.

„Ministrul Economiei şi ceilalţi miniştri vor trebui sa convoace comandamentul de iarnă pentru a vedea situaţia din domeniul energiei şi a infrastructurii de transport pentru iarnă”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban a mai adăugat că sunt probleme la bugetul ţării, transmiţându-i lui Florin Cîţu că trebuie să pregătească rectificarea bugetară.

„Domnul ministru de finanţe, aveţi o sarcină foarte importantă, să pregătiţi rectificarea bugetară. Sunt foarte multe restanţe în execuţia bugetară.(…)Am primit semnale de la autorități locale că le lipsesc resursele pentru a efectua toate plățile. Sunt foarte multe restanțe pe PNDL – plăți neonorate de 5 miliarde de lei. Rambursările de TVA – e inacceptabil ca firmele private să fie puse în dificultate prin nerambursare”, a spus Orban

Orban face curăţenie în Guvern

Premierul  spune că marţi seară, la ora 21.30, a fost la Palatul Victoria şi nu a găsit pe nimeni acolo. Orban a anunţat cu acest prilej că „trebuie schimbat modul de lucru”

„Aseară m-am întors la 9.30 în Guvern și nu am găsit pe nimeni. Trebuie schimbat modul de lucru. Cât timp ministrul sau premierul muncește, orice om trebuie schimbat. Suntem în serviciul cetățeanului”, a afirmat premierul.

Orban a mai declarat că instituţiile publice trebuie curăţate de cei care au ajuns în funcţii „pe pile”.

„Este foarte important să curățăm instituțiile publice de toți cei care nu și-au exercitat corect funcțiile de demnitate publică și care nu și-au făcut treaba cum trebuie. Pot să vă spun că deja am început să semnez decizii și aștept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere a secretarilor de stat, consilierilor de stat, consilierilor generali și a celorlalte categorii de funcții care depinde de ministru și de premier pentru că trebuie să readucem demnitatea în funcțiile publice și să terminăm cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat, ieri, niște decizii: băiatul lui…, băiatul lui, băiatul lui …, dar se vor vedea foarte clar când vor fi publicate în Monitorul Oficial. Cine e leneş sau s-a obişnuit să ia leafa fără să facă nimic să plece”, a spus Ludovic Orban, în ședința de Guvern.

sursa foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW