Wednesday, June 16, 2021
Jurnalism corect


Orban, după reluarea anchetei din dosarul 10 august: E inadmisibil că la doi ani de la evenimente românii nu au aflat adevarul

By Andreea Traicu , in Justitie Politic , at 4 august 2020 Etichete: , , ,

Premierul României susţine că procurorii şi judecătorii au obligaţia morala de a afla adevarul privind violenteţe din 10 august 2018. Precizarea, în contextul în care şeful DIICOT a infirmat clasarea cauzei.

”Este inadmisibil că, la aproape doi ani de la evenimentele violente din Piaţa Victoriei, românii încă nu au aflat adevărul despre responsabilii care au coordonat şi dispus acţiunea de reprimare a unei manifestaţii care începuse paşnic. Cetăţenii şi justiţia din România nu mai au nevoie de un alt dosar cu aceeaşi soartă ca cele ale Mineriadelor şi Revoluţiei. Procurorilor şi judecătorilor le revine obligaţia morală şi legală de a afla şi prezenta adevărul. Miilor de oameni care au avut de suferit în urma acelor incidente trebuie să li se facă dreptate şi cetăţenii au dreptul de a şti cu exactitate din ordinul cui au fost gazaţi şi bătuţi în 10 august 2018”, transmite premierul Ludovic Orban, într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW