Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


Orban, după decizia CCR: O victorie amară după asaltul dat în ultimii ani de coaliția PSD ALDE în favoarea infractorilor/ USR: Este o decizie favorabilă statului de drept

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 29 iulie 2019 Etichete: , , , ,

Ludovic Orban, liderul PNL, cere coaliției de guvernare ca modificările aduse codurilor penale să respecte recomandările Comisiei de la Veneția și să se țină cont de observațiile specialiștilor. Apelul vine după ce CCR a decis că modificările Parlamentului sunt neconstituționale.  

Orban: O victorie amară după asaltul dat în ultimii ani de coaliția PSD ALDE

Decizia Curții Constituționale în privința modificărilor aduse Codului Penal și a Codului de Procedură Penală reprezintă o victorie amară după asaltul dat în ultimii ani de zile de coaliția PSD-ALDE în favoarea infractorilor.

Sesizarea noastră și a Președintelui Klaus Iohannis, depusa alături de ceilalți colegi din Opoziție a fost admisă așa cum era firesc să se întâmple și cum era de așteptat pentru orice magistrat responsabil în exercițiul funcției de judecător constituțional.

În urma deciziei de astăzi a CCR ambele proiecte legislative trebuie respinse în ansamblul lor de Parlament, ceea ce recomandă și Comisia de la Veneția în raportul realizat asupra modificărilor aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală. Eventualele ajustări aduse legislației trebuie să facă obiectul unui nou proiect de lege, supus consultării și dezbaterii publice, în care să se țină cont în mod real de observațiile profesioniștilor.

Solicit imperativ liderilor PSD și ALDE să anunțe încă de astăzi abandonarea agendei infractorilor, respectiv respingerea proiectelor de modificare a Codurilor penale și abandonarea tuturor celorlalte proiecte legislative toxice venite să favorizeze persoane condamnate sau aflate în curs de cercetare penală.

Din păcate, există în vigoare modificări aduse legislației care servesc infractorilor, fie în mod direct, cum este cazul Legii recursului compensatoriu, fie în mod indirect, cum este cazul Secției Speciale pentru anchetarea magistraților. Toate aceste orori legislative trebuie corectate în cel mai scurt timp, însă pentru acest lucru este nevoie ca parlamentarii PSD și ALDE să admită ticăloșiile la care au fost părtași, lăsând victimele fără protecție și apărare în fața agresorilor și criminalilor, și măcar în ultimul ceas să înțeleagă că se află în serviciul poporului și nu a propriei persoane.

Stelian Ion (USR): Este o decizie favorabilă statului de drept

Deputatul USR, Stelian Ion, susține că decizia CCR înseamnă că tot proiectul de modificare a cordurilor penale trebuie luat de la 0.

”Este o decizie favorabilă statului de drept, ar trebui luat de la 0, tot acest proiect pică”, a declarat Stelian Ioan la Parlament.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW