Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Orban, după ce Barna a afirmat că programul de relansare economică al Guvernului este nerealist: Cred că nu l-a citit / Am fost atacaţi, am fost făcuţi praf

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 2 iulie 2020 Etichete: , , ,

Liderul USR Dan Barna a afirmat despre programul de relansare economică lansat, miercuri, de Guvern, că ar fi nerealist. În replică, premierul Ludovic Orban l-a invitat pe președintele USR să citească programul.  

”Cred că nu l-a citit. Îi recomand să îl citească. Este un program la care am lucrat enorm, pe care nu l-am făcut numai noi, am consultat specialişti în toate instituţiile publice, din mediul de afaceri, din mediul neguvernamental. Este un program în care am urmărit şi ce se întâmplă şi în alte ţări europene, încercând să preluăm măsurile care sunt aplicate cu succes în alte ţări. Am şi aplicat schema de ajutor de stat care s-a aprobat pentru mai multe state europene, cum ar fi Germania, care permite reducerea preţului la energia electrica pentru marii consumatori industriali, prin scăderea cu un procent din taxa de CO2 care este inclusă în factură. Această schemă a permis Germaniei să susţină companiile care au un consum mare de energie electrică. Nu e o subvenţie în sine, e o schemă de ajutor de stat”, a declarat Ludovic Orban, la B1Tv.

Referitor la programul IMM Invest, Orban a spus că au fost peste 10 000 de companii înscrise. De asemenea, premierul spune că și pentru acest program Guvernul și-a atras critici.

”IMM Invest – am fost atacaţi, am fost făcuţi praf. Acum sunt peste 10.000 de companii, până acum a fost depăşit plafonul de garantare şi schema va creşte finanţarea IMM”, a precizat Orban.

 Declarația liderului USR

„E un lucru bun că avem în sfârsit un program. Dorinţele de acolo sunt lucruri bune, lucruri de care Romania are nevoie de 30 de ani. Sunt promisiuni generoase şi consistente dar nerealizabile. Care e magia pe care nu am descoperit-o până acum? ”, a spus, miercuri, Dan Barna.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW