Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Orban: După 15 mai, oamenii vor avea voie să se plimbe doar în grupuri de trei persoane

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, că după data de 15 mai, atunci când se vor relaxa restricțiile de circulație impuse din cauza pandemiei de Covid-19, doar hotelurile se vor deschide, în timp ce în privința restaurantelor, autorităților fac, însă, analize pentru a stabili dacă acestea pot relua activitatea.

Prim-ministrul a precizat că momentan se vor deschide doar hotelurile, însă Guvernul face o analiză serioasă pentru a vedea ce riscuri epidemiologice există în cazul în care restaurantele vor fi deschise.

„Cand se vor relaxa masurile va exista o miscare mai mare a cetatenilor, va exista o posibilitate de reluare cel putin a sectorului hotelier. In ceea ce priveste reluarea activitatii la restaurante suntem inca intr-o analiza foarte serioasa.

Pentru ca noi inainte sa relaxam anumite masuri facem o ancheta epidemiologica. Nu pot sa dau un orizont de timp, nu stim cand se vor redeschide. In ceea ce priveste hotelurile, hotelurile cu siguranta nu vor avea restrictii, hotelurile vor putea functiona in anumite conditii de respectare a unor reguli prin care sa se reduca la maxim posibilitatea de infectare. Asta va depinde si de miscarea oamenilor si nevoia oamenilor de cazare”, a spus premierul Ludovic Orban, la B1 TV.

De asemenea, Orban a menționat că deși oamenii se vor putea plimba și nu vor mai avea nevoie de declarație, după 15 mai, vor exista anumite restricții, cum ar fi distanțarea socială și plimbările doar în grupuri de maxim trei persoane.

„Anuntul presedintelui este clar. Se vor elimina restrictiile la libera circulatie. Cetatenii se vor putea misca liber, vor putea iesi din casa. Aceasta masura se aplica tuturor cetatenilor, inclusiv a celor de peste 65 de ani. Sigur ca vor trebui respectate niste reguli, reguli de distantare fizica, sa nu stea in grupuri mai mari de 3 persoane, sa poarte masca. Sa poarte masti la birou, spatii comerciale, mijloace de transport in comun, la locul de munca”, a spus Orban.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW