Wednesday, October 28, 2020
Jurnalism corect


Orban: După 15 mai este posibil să redeschidem școlile/ Vârful epidemiei, la începutul lunii mai

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seară, că școlile ar putea fi redeschise după 15 mai. Liberalul a adăugat că obiectivul este ca toți elevii să își încheie anul școlar și să își dea examenele.

„După 15 mai este posibil să redeschidem şcolile. Dar este posibil să redeschidem pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie. Când ne va permite, pe baza analizelor pe care le avem, contextul epidemilogic.

Decizia depinde de cum evoluează dinamica infectărilor şi reducerea la maxim a oricărui risc pentru elevi şi studenţi”, a declarat Orban.

Premierul a precizat că obiectivul Guvernului este ca toți elevii să finalizeze acest an școlar, iar „atingerea acestuia va depinde de evoluția epidemiei”.

„Ministrul Educației, împreună cu specialiștii, lucrează la scenarii. Dar obiectivul nostru este ca toți elevii să încheie anul școlar, să-și dea examenele și să se înscrie mai departe pentru etapele urmatoare, intrarea la liceu sau adminterea la facultăți”, a afirmat Orban, la Digi24.ro.

Ludovic Orban a mai declarat că evaluările din prezent arată că între 1 și 5 mai va fi vârful epidemiei.

„Asta nu înseamnă că vom scăpa imediat de epidemie. După vârf se vor reduce numărul de îmbolnăviri şi răspândirea. Urmând să menţinem după vârful epidemiei o perioadă de timp comportamentul corect, utilizarea mijloacelor de protecţie, respectarea tuturor regulilor, astfel încât să putem să scăpăm cât mai repede de virus.

Pregătim revenirea la normalitate. Ea nu se va putea produce dintr-o dată. Relaxarea măsurilor se va produce gradual. Pregătim un set de măsuri de protecţie şi după revenirea la normalite. Vom redeschide gradual activităţile economice, pregatim și un set de măsuri economice care să ajute economia sa repornească”, a mai declarat Ludovic Orban.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW