Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Drumurile mele se despart de PNL dacă domnul Cîțu nu se duce acasă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 20 octombrie 2021

Ludovic Orban i-a cerut demisia lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL și a amenințat că, în caz contrar, va ieși din partid. Fostul lider liberal a continuat acuzațiile la adresa lui Klaus Iohannis, menționând că președintele a provocat criza politică și a amplificat criza sanitară. 

Drumurile mele se despart de PNL dacă domnul Cîțu nu se duce acasă și actuala conducere continuă să urmeze orbește ordinele de la Cotroceni”, a declarat Ludovic Orban, după ce Guvernul propus de USR nu a reușit să obțină voturile necesare pentru învestire.

Orban susține că Florin Cîțu a demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate și a executat „orbește” ordinile primite de la Klaus Iohannis.

E o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL pentru a da o soluție rațională acestei crize. Ar trebui să plece acasă și cei care l-au susținut. Ar fi potrivit să îi cer demisia președintelui Iohannis, dar nu o fac, că știu că o fac degeaba. Îl somez public să-și aducă aminte că e Președintele României, să renunțe la bătaia de joc la adresa românilor”, a adăugat fostul președinte PNL.

Fostul lider liberal a continuat seria de acuzații la adresa președintelui și consideră că Iohannis ar fi principalul vinovat pentru criza politică din România.

Ambiția bolnavă de a controla numirea procurorilor și ambiția de neînțeles de a impune cu forța la conducerea PNL un om care nu beneficiază de încredere, care a provocat criza și care nu mai avea nicio șansă să fie prim-ministru, sunt cauzele care au dus la această criză”, a precizat Orban.

Ludovic Orban consideră că singura modalitate prin care România poate ieși din criza politică ar fi refacerea coaliției PNL-USR-UDMR.

Răspunderea pentru prelungirea crizei aparține în exclusivitate președintelui Iohannis și slugilor din PNL(…)Îl somez pe Iohannis să înceapă consultările, nu peste o săptămână, ci în seara asta sau mâine(n.r. joi, 21 octombrie)”, a declarat fostul președinte al Camerei Deputaților.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban

– Un val pandemic fără precedent care seceră vieți, o explozie, o avalanșă a creșterii prețurilor la energie, combustibil, care afectează puterea de cumpărare a românilor și o situație economică dezechilibrată care conține germenii unei posibile crize economice.

– Am spus din capul locului că vinovatul principal pentru criza politică e Klaus Iohannis. Ambiția bolnavă de a controla numirea procurorilor și ambiția de neînțeles de a impune cu forța la conducerea PNL un om care nu beneficiazaă de încredere, care a provocat criza și care nu mai avea nicio șansă să fie prim-ministru sunt cauzele care au dus la această criză.

– Solicit demisia din funcția de președinte PNL a domnului Florin Cîțu. A demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate, a executat orbește toate ordinele primite, fără să țină cont de consecințele dramatice pentru România, iar astăzi e o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL pentru a da o soluție rațională acestei crize. Ar trebui să plece acasă și cei care l-au susținut.

– Ar fi potrivit să îi cer demisia președintelui Iohannis, dar nu o fac, că știu că o fac degeaba. îl somez public să-și aducă aminte că e Președintele României, să renunțe la bătaia de joc la adresa românilor(…) Îl somez pe Iohannis să înceapă consultările, nu peste o săptămână, ci în seara asta sau mâine(n.r. joi, 21 octombrie).

– Nu mi-am schimbat punctul de vedere cu privire la cea mai bună, onorabilă și rezonabilă soluție pentru România. Refacerea coaliției ar putea fi această soluție.

– Pe de altă parte, afirm răspicat că, din acest moment, nu mai sunt părtaș și nu mai vreau să fiu complice la niciun proiect care face rău României, plecat de la Klaus Iohannis sau Florin Cîțu și gașca demolatoare care, la instigarea și ordinele lui Iohannis, a creat această situație și aruncarea României înspre o prăpastie din care nu știu când putem să ieșim.

– Dacă mai există oameni rezonabili în PNL, le cer să se implice în identificarea unei soluții. Desemnarea unui premier din partea PNL(…)trebuie să fie un candidat care se bucură de încredere, să aibă respect și susținere, nu numai din PNL, ci trebuie să fie un om care să aibă cu adevărat respectul partenerilor de coaliție și capacitatea de a conduce un guvern performant care să ofere soluții rapide.

– Paranteză: nu este vina lui Cioloș că nu a întrunit voturile.

– Cioloș a fost singurul care și-a asumat răspunderea de a forma un guvern și nu și-a dat seama că Iohannis nu l-a desemnat să găsească o soluție pentru criză, ci să îl pedepsească și să îl umilească. Răspunderea pentru prelungirea crizei aparține în exclusivitate președintelui Iohannis și slugilor din PNL.

– Să nu își imagineze cineva că poate să vină conducerea PNL cu orice fel de propunere. Sunt categoric pentru o soluție cât mai rapidă la criză, pe de altă parte, drumurile mele se despart de PNL dacă domnul Cîțu nu se duce acasă și actuala conducere continuă să urmeze orbește ordinele de la Cotroceni.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *