Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Orban, despre prelungirea stării de alertă: Decizia nu este una care are conținut politic / Când va lua Guvernul o hotărâre

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 11 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Premierul Ludovic Orban a spus, joi, că decizia referitoare la prelungirea stării de urgență pe teritoriul României va fi luată de Guvern săptămâna viitoare. 

Orban a mai adăugat că starea de alertă este indispensabilă și că decizia nu are deloc conținut politic.

„Nu vom lua astăzi decizia de prelungire a stării de alertă. Decizia o vom lua săptămâna viitoare, la finalul perioadei pentru care am decis stare de alertă. Starea de alertă este instituită până pe 16 iunie. Hotărârea de Guvern va trebui publicată în ziua de 16.

Starea de alertă este indispensabilă pentru a putea menține în vigoare toate reglementările care sunt necesare pentru a garanta protecția sănătății și vieții cetățenilor.(…)Decizia de prelungire a stării de alertă nu este una care are un conținut politic, iar din acest motiv am fost mirat că se politizează acest subiect. Decizia de prelungire este susținută de aproape toți specialiștii alături de care am muncit în această perioadă”, a spus Ludovic Orban.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW