Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Orban, despre posibilitatea ca municipiul Piteşti să fie plasat în carantină: Aşteptăm propuneri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 23 iulie 2020 Etichete: , , ,

Două localități din România au fost plasate deja în carantină. În acest moment se vehiculează posibilitatea ca 12 localități din județul Argeș, inclusiv municipiul Pitești, să fie carantinate. Premierul Orban a spus că așteaptă propuneri în acest sens.

“Au existat declaraţii legate de Argeş, aşteptăm propuneri. Deocamdată s-a dispus carantinarea a două localităţi, una e un sat, Roata de Jos din judeţul Giurgiu, de asemenea, s-a mai dispus carantinarea pentru o localitate, îmi scapă numele. Oricând există o propunere fundamentată dacă este avizată de INSP se poate dispune carantinarea”, a afirmat Orban.

Conform premierului, măsurile care se aplică în timpul carantinei pot varia de la o localitate la alta.

“Setul de măsuri pe care îl aplici în cazul carantinării zonale poate fi diferit de la localitate la localitate în funcţie de cauza care a generat răspândirea virusului care poate fi de mai multe feluri, poate fi o nuntă sau poate fi un eveniment religios, poate fi cârciuma la care se adună în sat mai mulţi. Pot exista cauze. În funcţie de cauzele identificate prin anchetele epidemiologice se dispun şi măsurile pentru a reduce riscul de transmitere, dar cert e carantinarea zonală reduce riscul ca cei dintr-o localitate unde e risc mare de răspândire să transmită în afara localităţii acest virus. Prin măsurile care se iau în interiorul localităţii să se reducă riscul de răspândire de la cei bolnavi”, a explicat Ludovic Orban.

sursa foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW