Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Orban, despre numărul mare de oameni de la graniţe: Am dispus o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului / Pur şi simplu a fost un val de venire în ţară

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 17 mai 2020 Etichete: ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că pur și simplu un val de români a venit în țară, după ce au aflat că măsura carantinării instituționalizate nu mai este obligatorie, de aceea a fost aglomerație la granița de vest. Potrivit premierului, 1.200 de persoane au venit pe jos.

„Am dispus o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului la graniţă. Pur şi simplu a fost un val de venire în ţară, care probabil a fost determinat de decizia CNSSU de instituire a izolării la domiciliu şi renunţarea la carantinarea instituţionalizată. Am dispus toate măsurile: creşterea de posturi, asigurarea măsurilor necesare pentru a păstra distanţa fizică, deschiderea tuturor punctelor de trecere şi a celor dedicate pentru transportul de marfă şi a celor care vin în ţară cu transport de persoane. Foarte mulţi, peste 1.200 de persoane, să ştiţi că au venit pietoni. Au apelat, probabil, la firme, pe teritoriul Ungariei care i-au lăsat la 4-5 kilometri de graniţă sau au venit cu avion până în Ungaria”, a declarat Orban, duminică, la finalul unei şedinţe care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Orban a precizat că a dispus luarea unor măsuri pentru acești oameni care se aflau, pe jos, la graniță și că au fost puse la dispoziția lor mijloace de transport.

„Am dispus luarea de măsuri prin care fie mijloace de transport private, fie mijloace de transport ale autorităţilor publice, au fost puse la dispoziţia oamenilor, până în localitatea de domiciliu”, a spus Orban.

Întrebat dacă s-ar putea reveni la instituirea carantinei, având în vedere numărul mare de români de la punctele de trecere a frontierei, premierul a spus că „nu ne dorim să instituim starea de carantină”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW