Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Orban, despre numărul mare de cazuri de infectare: Au lăsat garda jos foarte mulți oameni. Îi rog pe români să aibă grijă, virusul este încă prezent

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 25 iunie 2020 Etichete: ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, că numărul mare de cazuri de infectare de coronavirus este cauzat și de declarațiile anumitor politicieni care „instigă la nerespectarea regulilor”. Orban îi avertizează pe români să se păzească fiindcă virusul este încă prezent în țară.

„Au lăsat garda jos foarte mulți oameni. Pe de-o parte pentru că psihologic este foarte greu să menții niște reguli și să ții cont de niște restricții care sunt necesare, pe de altă parte și din cauza unor campanii de dezinformare care au fost derulate de oameni politici și de atitudinea unor instituții cum ar fi Avocatul Poporului, care a atacat mai multe legi la CCR.

Foarte multe declarații iresponsabile a foarte multor lideri politici care instigă la nerespectarea regulilor. Îi rog pe români să se păzească, să aibă grijă, virusul este încă prezent. Aici nu există altă soluție decât respectarea regulilor.

Sunt îngrijorat, am solicitat o mobilizare suplimentară”, a declarat premierul, la Digi24.

Orban, despre reintroducerea unor măsuri restrictive: Ne dorim ca viața să revină la normal

Întrebat dacă vor mai fi reintroduse anumite măsuri restrictive, Ludovic Orban a răspuns:

„Noi nu ne dorim să mai apelăm la nicio măsură restrictivă. Ceea ce ne dorim este viața să revină la normal, pas cu pas, în condițiile respectării unor reguli simple: purtarea măștii în spații închise, igiena, distanțarea fizică, triajul prin măsurarea temperaturii.

Există această relaxare, pentru că foarte mulți din cei care au făcut campanii pentru a-i determina pe oameni să creadă în teoria conspirației, că e un virus inventat, că nu-i periculos, că-i un virus mai ușor decât o gripă. Toate aceste lucruri au făcut rău pentru că foarte mulți oameni au crezut aceste năzbâtii care au fost spuse de anumiți lideri politici din Opoziție și care i-au determinat la un comportament lejer și la ignorarea regulilor necesare”, a declarat premierul.

Știre în curs de actualizare

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW