Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Orban, despre noua propunere a lui Dăncilă pentru funcția comisar european: Mi se pare încă o obrăznicie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 29 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Ludovic Orban spune că noua propunere a Vioricăi Dăncilă pentru funcția de comisar european, Victor Negrescu, „este o obrăznicie”. Președintele PNL spune că nu premierul desemnat a încălcat legea prin transmiterea unui candidat la Bruxelles.

„Asta mi se pare încă o obrăznicie a doamnei Dăncilă. Să-ţi permiţi să mai faci o propunere, a treia propunere de comisar european – după ce prima nu a intrat în calificări, a doua, care era parte din prima propunere, nici măcar nu s-a luat în discuţie – este o obrăznicie şi o incapacitate de a înţelege exigenţele pe care le reclamă exercitarea unei poziţii de conducere în statul român. (…) A ajuns aproape o telenovelă. Este clar că doamna Dăncilă nu mai are nicio calitate să formuleze o propunere de comisar care să reprezinte România. Atunci când era încă în funcţie şi nu era premierul unui guvern demis, a formulat încă două propuneri, propunerile respective nu au intrat nici măcar în calificări, România s-a făcut de râs din cauza doamnei Dăncilă, pentru că a formulat nişte propuneri cu grave probleme de integritate şi incompetenţă. Ca atare, din punctul meu de vedere, premierul demis prin moţiunea de cenzură nu mai are nicio calitate să trimită un candidat pentru funcţia de comisar european, încălcând din nou legea, fără audiere în Parlament şi fără o consultare cu preşedintele României”, a declarat Ludovic Orban, după audierile din comisiile de specialitate.

Orban a adăugat că este convins că Ursula von der Leyen cunoaște actuala situație politică din România.

„Sunt convins că preşedintele Comisiei Europene desemnat şi votat de Parlamentul European cunoaşte situaţia din România şi sunt convins că va lua decizii în funcţie de toate considerentele legate de situaţia politică din România şi de situaţia de la nivelul Parlamentului European„, a spus Orban.

Ludovic Orban a mai afirmat că viitorul Guvern poate face o propunere de comisar european.

„Dacă Guvernul este învestit pe 4 noiembrie poate face o propunere în timp util”, a mai afirmat președintele PNL.

Viorica Dăncilă l-a propus, marți, pe fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european din partea României, motivând că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen i-a cerut acestul lucru pentru că dorește ca nominalizarea să se facă fără întârziere.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW