Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Orban, despre modificările aduse de Parlament asupra Hotărârii de Guvern privind starea de alertă: Nu avea acest atribut legal / O încălcare flagrantă a principiului separării puterilor în stat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 20 mai 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, după ce Parlamentul a încuviințat instituirea stării de alertă pentru 30 de zile în România, că modificările aduse Hotărârii de Guvern reprezintă o încălcare flagrantă a principiului separării puterilor în stat.

„Astăzi a fost finalizată procedura stabilită în legea 55 și putem spune că am intrat pe deplin în starea de alertă maximă. Sigur că am extrem de multe observații legate de modul în care parlamentul a tratat proiectul. Prin modificările pe care le-a făcut ne-a retras cât a putut de mult posibilitățile de acțiune. Parlamentul nu avea atributul constituțional și legal să facă modificări la HG și la planul de măsuri aferent prin care Guvernul României a declarat starea de alertă. Este o imixtiune grosolană a forului legislativ în activitatea executivului și o încălcare flagrantă a principiului separației puterilor în stat. Nu putem fi de acord, dar nu vom avea o reacție în acest moment, pentru că cel mai important e ca românii să înțeleagă că încă nu am scăpat de epidemie și să înțeleagă necesitatea respectării tuturor măsurilor. În cursul zilei de mâine, până la finalul zilei, toate ministerele vor adopta ordinele de ministru comune privind regulile de protecție sanitară”, a afirmat premierul .

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW