Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Orban, despre bugetari: Trebuie să existe solidaritate în împărţirea greutăţilor / Șefii instituţiilor publice nu vor putea lipsi de la serviciu, deşi li se reduce venitul

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 10 aprilie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban dă asigurări că măsura care prevede şomajul tehnic la nivelul sistemului public “nu înseamnă o tăiere a salariului angajaţilor” din acest sector.

Șeful Guvernului a mai adăugat că şefii instituţiilor “vor merge la serviciu, aplicându-li-se aceleaşi măsuri ca celorlalţi bugetari”.

„Este o măsură pe care o adoptăm având la bază mai multe motive: în primul rând un motiv de natură epidemiologică (…). Al doilea motiv este unul care ţine de solidaritate, se ştie că epidemia a afectat afacerile, foarte mulţi angajaţi din sectorul privat şi noi considerăm că trebuie să existe solidaritate în împărţirea greutăţilor născute din această epidemie şi că această greutate trebuie să stea şi pe umerii angajaţilor din sectorul public, inclusiv al demnitarilor. Nu este vorba despre tăierea salariilor, nu va fi afectat salariul, ci o perioadă de timp, starea de urgenţă (…) vom aplica această măsură. (…) Cei care conduc instituţiile publice nu pot să lipsească, eu nu am lipsit niciun moment din îndeplinirea atribuţiilor pe care le am, la fel şi colegii mei, pur şi simplu va opera această reducere de venit care va fi aplicată şi la ceilalţi angajaţi din instituţiile publice”, a declarat Ludovic Orban vineri seară, într-o intervenţie la Antena 1.

Premierul a mai spus că decizia din ultima Ordonanță militară privind interzicerea exporturilor la anumite alimente a fost luată pentru prevenirea unei crize alimentare,

„Noi nu am interzis şi nici nu putem interzice exportul în ţări din Uniunea Europeană. Interdicţia nu se referă la exporturile către ţări din UE, ci către ţări care nu fac parte din UE. Este o interdicţie temporară care funcţionează pe perioada stării de urgenţă, am luat această măsură pentru ca niciunui român să nu-i lipsească de pe masă pâinea şi alte produse alimentare”, a spus premierul.

Referitor la situația românilor care vor pleca zilele acestea la muncă în străinătate, premierul a afirmat că există un ordin care va fi publicat curând şi care “va reglementa transporturile aeriene care vor duce muncitori români către ţări din Uniunea Europeană”.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW