Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Orban, despre excluderea susținătorilor săi din PNL: Ar fi o mare prostie

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 26 septembrie 2021 Etichete:

Mai mulți liberali care l-au susținut pe noul președinte al PNL, Florin Cîțu, la Congresul din 25 septembrie, au afirmat că liberalii din echipa lui Ludovic Orban vor fi excluși din partid de luni. Deputatul PNL Alexandru Kocsis a declarat duminică, 26 septembrie, pentru Main News, că este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple.

„Au existat speculațiile astea, le-am auzit și eu, dar îmi este greu să cred că se va întâmpla așa ceva. Este puțin probabil. Ar fi o greșeală strategică majoră din partea echipei care a câștigat să facă așa ceva. Nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria PNL ca după câștigarea unui congres echipa câștigătoare să înceapă o vânătoare de vrăjitoare și să prigonească susținătorii candidatului care a pierdut alegerile”, a declarat pentru Main News deputatul PNL Alexandru Kocsis.

Kocsis a mai precizat că afirmațiile aparțin unor „susținători înfocați” de-ai premierului Florin Cîțu.

„Au venit din partea unor susținători înfocați ai lui Florin Cîțu, dar nu știu dacă sunt ei în măsură să stabilească deciziile viitoare. Erau doar niște susținători mai înfierbântați care au început să profereze amenințări la adresa colegilor, că de luni vom vedea, că…

Eu zic că sunt slabe șanse. Mă gândesc că există discernământ politic acolo și să faci așa ceva ar fi o autodetonare, mai ales că mulți dintre noi suntem parlamentari și ai nevoie. Majoritatea parlamentară este fragilă. Nu cred că își permite cineva să-i dea afară”, a adăugat deputatul PNL.

Orban: „Ar fi o mare prostie”

Și Ludovic Orban, care a pierdut alegerile din PNL, a comentat la rândul său aceste informații. El a punctat că „ar fi o prostie” ca liberalii care l-au susținut în cursa internă să fie excluși.

„Asta ar fi o mare prostie. Colegii care m-au susținut sunt colegi care au muncit pentru partid, colegi care au făcut un lucru foarte bun pentru partid, că m-au sprijinit (…) Ar fi culmea să fie sancționați colegi de-ai mei care au avut o opțiune în beneficiul PNL”, a declarat Ludovic Orban duminică, 26 septembrie.

Potrivit unor surse din tabăra noului șef al PNL, Florin Cîțu, acest lucru nu se întâmpla.

Florin Cîțu este noul președinte al PNL

Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal, după victoria obținută sâmbătă, 25 septembrie, în fața lui Ludovic Orban. Florin Cîțu a obținut puțin peste 60% dintre voturi, iar Ludovic Orban peste 39%.

Congresul PNL a avut loc la Romexpo, unde au participat 5.000 de delegați.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW