Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Orban, confuzie legată de un citat al lui Aristotel. Cum explică Ionel Dancă gafa premierului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 12 iunie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a încercat să îl parafrazeze pe Aristotel, vineri, cu citatul „Prieten mi-e Platon dar mai prieten mi-e adevarul”. Șeful Guvernului a făcut însă confuzie între filosofi. 

Platon avea o vorbă: Mi-e drag Aristotel, dar mai drag mi-e adevărul. Îmi sunt dragi constructorii români, dar mai dragă mi-e construcția de autostrăzi. Există doar constructori serioși și constructori neserioși, fie că sunt români sau din altă țară, a spus Ludovic Orban, vineri.

Premierul Orban a fost prezent, vineri, la Oradea, unde a semnat contractul de proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea. Șeful Guvernului a încercat să-i impulsioneze pe constructori de autostrăzi spunând: „Îmi sunt dragi constructorii români, dar mai dragă mi-e construcția de autostrăzi”.

Premierul Orban s-a folosit de un citat al filosofului grec Aristotel însă a făcut o confuzie.

„Platon avea o vorbă: Mi-e drag Aristotel, dar mai drag mi-e adevărul”, a spus premierul.

„Prieten mi-e Platon dar mai prieten mi-e adevarul”, este afirmația lui Aristotel pe care Ludovic Orban a vrut să o reproducă.

Întrebat despre afirmația lui Orban, șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a spus: „Ceea ce pot să confirm este că nu a greșit premierul când a spus că-i sunt dragi constructorii, dar mai dragi îi sunt autostrăzile și lucrările de construcții pe care ar trebui să le facă. Aici cu siguranță nu a greșit(…)Mare parte din comunicarea publică, mesajele publice ale premierului sunt ale premierului și el este cel care dictează de fapt linia de comunicare a partidului și a Guvernului, așa cum e normal să se întâmple”.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW