Thursday, August 6, 2020
Jurnalism corect


Orban: Cine a fost testat de Firea să voteze cu Firea, cine nu a fost testat de Firea să voteze cu Nicuşor Dan

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 29 iunie 2020 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul pe care îl conduce este atacat cu tot felul de „idei năstrușnice” în legătură cu măsurile luate în timpul pandemiei, susținând că i s-a reproșat că se fac prea puține teste, iar acum când se fac multe teste, este acuzat că manipulează numărul de infectări. Liderul PNL a adus aminte și de faptul că Gabriela Firea a promis că va testa „tot poporul la scara blocului”.

Întrebat despre moțiunea împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, Orban a răspuns:

„Am fost atacaţi cu o mulţime de idei năstruşnice, ca să nu le caracterizez în alt fel. O perioadă ni s-a zis că facem prea puţine teste şi doamna Firea, dacă vă aduceţi aminte, a promis că testează tot poporul la scara blocului. Cine a fost testat de Firea să voteze cu Firea, cine nu a fost testat de Firea să voteze cu Nicuşor Dan, atâta zic eu, în urma acestei, cum să spun, expoziţii de demagogie deşănţată”, a spus Orban, la Realitatea Plus.

Orban cataloghează acuzațiile Opoziției drept „penibile”.

„Ne-au acuzat că nu testăm, ca să folosim teste rapide. Nişte aberaţii fără margini. Acum ne acuză că manipulăm cifrele, că dăm cifre mai mari, că facem prea multe teste. Păi cum facem prea multe teste? Nu ziceau că facem prea puţine? Este adevărat, noi am pornit de la o capacitate de testare, la începutul epidemiei, de 400-500 de teste şi astăzi avem capacitate instalată de 17.000 de teste și am ajuns să facem 11.800 – 12.000 de teste în zilele normale. Asta e manipulare, că facem teste? Chiar sunt penibile”, a mai spus premierul.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW