Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Orban, atac la adresa PSD pentru sesizarea făcută la Consiliul Europei: Considerăm că se fac de râs cu această plângere

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 23 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Premierul Ludovic Orban spune că social-democrații „se fac de râs” cu plângerea pe care au făcut-o la Consiliul Europei referitoare la faptul că Guvernul PNL vrea schimbarea legislației electorale astfel încât să se revină la alegerea primarilor în două tururi.

Noi considerăm că se fac de râs cu această plângere, această jalbă depusă, în timp ce noi, de fiecare dată am formulat puncte de vedere (…). Noi am reuşit sesizarea Comisiei de la Veneţia pe mizeriile pe care le-au introdus în Legile Justiţiei, pe mizeriile pe care le-au introdus în modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală, care au fost declarate aproape în integralitate neconstituţionale de Curtea Constituţională iar Comisia de la Veneţia, în urma sesizării noastre, a recomandat reluarea de la început a procedurii de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, cu o consultare publică, astfel încât modificările să beneficieze de un suport public masiv. Ca atare, se fac de râs”, a spus Ludovic Orban.

Premierul României a precizat că modificarea legislației electorale este „benefică democrației și duce la îmbunătățirea administrației”.

Au dreptul să se ducă la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. În ceea ce priveşte poziţia noastră, noi am pregătit un punct de vedere, pe care îl vom prezenta în Comisia de monitorizare, astfel încât să argumentăm că angajarea răspunderii pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi nu numai că nu afectează democraţia, ci dimpotrivă, este benefică democraţiei şi duce la îmbunătăţirea administraţiei, a performanţei administraţie locale, dând posibilitatea cetăţenilor, alegând cu 50% plus unu, să ofere o legitimitate sporită primarului”, a spus şeful Executivului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW