Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Orban, atac la adresa opoziției: PSD vrea să pună mâna pe putere ca să controleze procesul electoral

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 25 august 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban susține că prin depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului, PSD  „nu vrea altceva decât să pună mâna pe putere ca să controleze procesul electoral”.

 “O moțiune de cenzură ar șubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face față provocărilor imense cu care ne confruntăm. E total neinspirată depunerea unei moțiuni de cenzură… Și în vacanța parlamentară, și cu 3 luni de zile înainte de alegerile parlamentare. Din punctul nostru de vedere trebuie să aștepte decizia Curții Constituționale. Asta nu înseamnă că stăm cu mâinile încrucișate și așteptăm să hotărască PSD ce se întâmplă cu România. A hotărât destul 3 ani de zile și am văzut ce s-a întâmplat în cei 3 ani în care PSD a hotărât ce se întâmplă cu România. Ca Guvern avem o responsabilitate, nu neapărat să ne apărăm pe noi, ci să apărăm România de PSD.

Prin această moțiune de cenzură, PSD nu vrea altceva decât să pună mâna pe putere ca să controleze procesul electoral. Nu îi interesează vreun plan de guvernare. Nu îi interesează ca România să revină economic, nu îi interesează ca să existe un guvern care să pregătească absorbția fondurilor europene.

Sunt extrem de multe provocări cărora trebuie să le facă față Guvernul, iar a lăsa țara fără guvern în momentul de față este un act de iresponsabilitate politică. Noi nu stăm însă cu mâinile în sân. Am declanșat negocieri cu toți parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică. N-avem ce discuta doar cu conducerea PSD”, a declarant Ludovic Orban, luni seară, la Digi24.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *