Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Orban anunță că Guvernul va adopta legea de modificare a OUG 114

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul va adopta în ședința de la ora 16.00 o ordonanță de urgență  pentru intrarea în vigoare „imediată” a modificărilor prin care OUG 114 va fi corectată.

Legea pentru modificarea OUG 114 a fost atacată de PSD la Curtea Constituțională a României.

“În cee ace privește agenda guvernamentală, mi-am informat colegii și am cerut susținere privind o situație care a fost creată de adversarii din PSD, ca urmare a atacări la CCR a legii de corectare a OUG 114. Din cauza modului în care a fost construită OUG 114, a trebuit să includem în legea de corectare o serie de măsuri care le-am considerat necesare pentru construcția bugetului de stat. Este vorba de câteva prevederi care sunt importante: înghețarea pentru anul 2020, la nivelul anului 2019, a indemnizației demnitarilor, încetare detașărilor din mediul privat în zona publică, interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sectorul public, plafonarea punctului de amendă. Practic toate aceste măsuri stau la baza construcției bugetare și trebuie adoptate cât mai rapid. PSD a atacat la CCR această lege. Sigur că au atacat pe fond”, a spus premierul Ludovic Orban.

La sfârșitul anului 2019, Guvernul PNL și-a asumat răspunderea în Parlament pe proiectul de lege care modifică mai multe prevederi din OUG 114.

Ulterior, PSD a contestat actului normative la CCR. Judecătorii de la Curtea Constituțională au stabilit că până la data de 20 ianuarie pot fi transmise punctele de vedere privind această situație.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de luni, că măsurile vor fi adoptate prin ordonanță de urgență.

„O serie de măsuri de reformă, pe care le considerăm necesare, cum ar fi înghețarea salariilor demnitarilor, prorogarea a pensiilor speciale pentru primari (…), interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sectorul public, încetarea detașărilor în instituțiilor publice din afara instituțiilor publice, plafonarea punctului de amendă, care e legat de salariul minim (…) și alte măsuri nu pot să intre în vigoare din cauză că PSD a atacat la CCR”, a precizat Ludovic Orban.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW