Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Orban, anunț important pentru elevii clasei a XII-a/ Ce se întâmplă în cazul copiilor care nu pot participa la prima sesiune a examenului de Bacalaureat

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 1 iunie 2020 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seara, că Guvernul va organiza o a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, la două săptămâni după cea inițială, care începe pe 22 iunie. Conform liderului PNL, la sesiunea respectivă vor participa doar elevii care se află în izolare sau au temperatură, la data la care ar trebui să susțină eamenul. 

”Am avut o discuție cu ministrul Educației, mi-am dat acordul. Pentru cei cu temperatură, pentru cei izolați, nu li se poate răpi șansa de a da bacalaureatul. Va fi o sesiune extraordinară la două săptămâni după prima.

Vor avea loc, astfel, 3 sesiuni ale bacalaureatului. Era bine să anunțăm din timp, dar, în cazul de față, decizia în sine nu e una care să creeze probleme, ci permite elevilor să dea examen în timp mai scurt. Exista o anumită flexibilitate din partea universităților pentru perioada de înscriere.

Dacă Ministerul Sănătății decide că se poate organiza, alături de cel al Educației, mi se pare o decizie foarte bună.”, a declarat Ludovic Orban, luni seara, la Digi 24.

 

 

 

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW