Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Orban: Am încredere în Nelu Tătaru că va face față provocărilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 27 martie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a mers, vineri dimineață, la sediul Ministerului Sănătății, alături de Nelu Tătaru. Șeful Guvernului a precizat că are încredere în noul ministru al Sănătății că va face față luptei împotiva coronavirusului.

„Am ținut să fiu personal prezent la instalarea în funcție a lui Nelu Tătaru. Domnul ministru a organizat o ședință a colegiului de conducere al ministerului. În cadrul acesteia am discutat prioritățile în MS. Păstrăm aceleași direcții de acțiune. Obiectivul nostru fundamental este acela de a apăra sănătatea, de a reduce răspândirea virusului, de a crește capacitatea de diagnosticare, de a pregăti spitalele pentru pacienți. Am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare în spitale a cadrelor medicale și a pacienților. Am discutat și despre urgența achiziționării de echipamente medicale. I-am solicitat domnului ministru să distribuie echipamente de protecție, dezinfectanți și către rețeaua de medici de familie. Am încredere în capacitatea lui Nelu Tătaru de a face față provocărilor”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat care este motivul pentru care Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății, Ludovic Orban a răspuns: „Din motive personale și profesionale, așa cum am prezentat public”. 

În ceea ce privește demiterea Georgetei Bumbac din funcția de Secretar General al Ministerului Sănătății, premierul a spus: ” Nu demiterea. Doamna Bumbac ocupa funcția de Secretar General prin delegare de competențe, deci nu era o poziție ocupată prin concurs. Consider să odată cu numirea unui noi ministru, acesta trebuie să propună un nou secretar. Trebuie să facă o echipă bună cu ministrul. Secretarul General este practic mâna dreaptă a ministrului și trebuie să aibă încredere”

 

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW