Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Orașul Nădlac, dezinfectat zilnic cu clor din cauza persoanelor care intră în țară pe jos/ Primar: Este un risc pentru sănătatea publică

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Autoritățile locale dezinfectează zilnic orașul de frontieră Nădlac cu apă și clor, deoarece multe persoane care vin în țară îl tranzitează pe jos. Primarul orașului, Ioan Mărginean, susține că deși a solicitat autorităților județene și centrale să închidă Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I pentru traficul ușor, măsura nu a fost luată deocamdată.

„Nădlac I este în continuare deschis pentru persoane, deşi ne-am exprimat îngrijorările cu privire la riscurile pentru sănătatea publică prin faptul că mulţi trec graniţa pe jos, intră în magazinele noastre şi chiar merg la gară, unde iau trenul către destinaţii doar de ei ştiute.

Normal ar fi să intre în izolare imediat ce ajung în ţară. Suntem nevoiţi să dezinfectăm oraşul, toate străzile intens circulate, magazinele, piaţa, parcurile, gara şi alte locuri publice. Situaţia este uşor îmbunătăţită de vreo două zile, vin mai puţin în oraş de la graniţă, însă ne aşteptăm la ce e mai rău în weekend şi chiar în perioada de dinaintea Paştelui”, a spus Ioan Mărginean, pentru Agerpres.

Edilul susține că în urma vizitei făcute, miercuri, la frontieră de către ministrul Sănătății și de reprezentanții de la București ai Poliției de Frontieră Române, nu i s-a comunicat nimic oficial despre posibilele măsuri care vor fi luate.

„Nu am primit oficial ce măsuri se vor lua, dar am aflat că se are în vedere ca cei care intră în ţară pe jos să fie preluaţi şi transportaţi în mod organizat de autorităţi, cu microbuze sau autobuze, spre locurile de domiciliu şi să fie puşi în izolare. Sperăm ca cel puţin această măsură să fie luată urgent”, a mai spus Ioan Mărginean.

Locuitorii orașului Nădlac au lansat o petiție online prin care strâng semnături pentru închiderea punctului de frontieră de pe DN 7, fiind speriați că vor fi infectați cu virusul Covid-19.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că trebuie să se găsească soluții pentru pregătirea mijloacelor de transport, astfel încât oamenii să nu mai poată pleca într-un mod dezorganizat.

„În varianta pietonală, trebuie să găsim soluţii ca să pregătim mijloace de transport, să urce toţi cetăţenii care tranzitează pietonal, să nu mai poată pleca într-un mod dezorganizat, cu alte autoturisme, să intre într-un oraş sau o comună apropiată. Nu este ilegal, dar trebuie să verificăm dacă nu este un fenomen”, a afirmat Vela

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW