Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Orașul în care Primăria îi ajută cu bani pe părinții care au nevoie de bone pentru copii

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Primăria municipiului Sibiu a lansat o inițiativă prin care părinților care nu găsesc locuri la creșă sau la grădiniță pentru copiii lor, li se vor oferi bani pentru plata unor bone.

„Din 3 iunie 2020, Primăria Sibiu va acorda bani din bugetul local pentru contractarea de bone de către familiile din Sibiu care nu au găsit un loc în creşă sau în grădiniţă pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani. Astfel se pun în aplicare prevederile Legii 35/2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă. Pe ordinea de zi a Consiliului Local Sibiu este inclus un proiect referitor la metodologia de acordare a acestui ajutor”, se precizează în comunicatul Primăriei Sibiu, citat de Agerpres.

De acest ajutor din partea Primăriei pot beneficia persoanele care au copii de vârstă preşcolară și persoanele ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie.

Banii vor fi acordați doar în cazul în care părinții nu au găsit loc la creşă sau grădiniţă publică sau privată pentru copiii lor.

Părinții trebuie să facă dovada că cererea depusă pentru înscriere a fost respinsă din lipsă de locuri.

De asemenea, familia respectivă trebuie să fie la zi cu plata taxelor şi impozitelor locale, urmând să prezinte la dosar o dovadă că nu au datorii la bugetul local.

Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW