Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Orașul din România în care cetățenii vor plăti de la 1 noiembrie mai puțin la factura de energie termică

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 noiembrie 2019

Cetățenii orașului Arad vor plăti, de la 1 noiembrie 2019, mai puțin pe factura de energie termică, conform unui anunț al primăriei. Astfel, prețul gigacaloriei pentru căldură se va ieftini cu 30%.
Mai exact, arădenii vor plăti 280,77 lei pe gigacalorie, faţă de 391,74 lei, cât plătesc în prezent.

Conform anunţului făcut de primarul interimar al municipiului Arad, Călin Bibarţ, populaţia va plăti 280,77 lei pe gigacalorie, faţă de 391,74 lei, cât este în prezent. În acest fel Aradul îşi va pierde statutul de oraşul cu cea mai scumpă căldură pentru populaţie.

Ieftinirea s-a produs în urma unei negocieri dintre Primăria Arad, CET Hidrocarburi şi CET Arad prin care CET H a cumpărat agentul termic produs de CET Arad.

„În urma negocierilor deloc simple avute până acum, s-a ajuns la această înţelegere care sper să fie de bun augur, nu doar juridică, ci şi faptică, astfel încât să avem un preţ al gigacaloriei cu 30% mai mic decât este în prezent. Sper ca în perioada rece cele două entităţi să se ţină de cuvânt, iar arădenii să beneficieze de un agent termic la un preţ decent. În paralel, noi continuăm investiţiile în reţele şi în retehnologizarea CET Hidrocarburi, astfel încât să reducem pierderile înregistrate în prezent”, a declarat primarul Călin Bibarţ, conform aradon.ro.

sursa foto: economica.net

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW