Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Orașul din România de care s-au îndrăgostit jurnaliștii americani. Candidează la titlul de „Capitala verde a Europei”

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 19 august 2023 Etichete: , , , ,

Brașovul a fost inclus de revista americană Condé Nast Traveller într-un top al celor mai frumoase și accesibile orașe din Europa de vizitat anul acesta, alături de capitale europene precum Lisabona, Atena sau Riga. Tot pe lista recomandărilor, Timișoara a fost numită de cotidianul britanic „The Independent”, cea mai frumoasă destinație de city-break pentru vara anului 2023.

Recent, și Timișoara a fost inclusă de cotidianul britanic The Independent în lista destinațiilor de city-break pentru 2023, alături de orașe ca Helsinki, Liverpool sau Miami și a fost prezentată în mass-media germană drept „inima europeană a României”.

Jurnaliștii americani spun despre Brașov că este o alternativă la București din punctul de vedere al costurilor, care sunt mai mici și dau ca exemplu prețul unei urcări cu telecabina până în vârful Muntelui Tâmpa, care se ridică la 20 de lei.

Tur pe jos, gratuit. Brașovul candidează  la titlul de „capitala verde” a Europei

Străinii au fost fascinați de mâncărurile tradiționale locale, în special de  „kürtőskalács”, dar și turul gratuit pe care îl oferă touroperatorul local Walkabout, pe jos, în fiecare dimineață la ora 10:30, pornind de la fântâna din Piața Sfatului.

Orașul Ghimbav din județul Brașov se situează pe primul loc după nivelul PIB-ului pe cap de locuitor, scrie antena3.ro.

PIB pe cap de locuitor în Ghimbav depășește 115.000 de euro pe an. Următoarele locuri în top sunt ocupate de oraşe precum: Mioveni, Otopeni, Voluntari, Năvodari, Măgurele şi Curtici.

Brașovul vrea să devină capitala verde a Europei. Candidatura în acest sens a fost acceptată la Bruxelles, iar orașul de sub Tâmpa este singurul din România care participă la această competiție europeană. Printre contracandidate se numără orașele italiene Cagliari și Brescia, Graz din Austria, Poznan din Polonia și Vilnius din Lituania. Câștigătoarea va fi anunțată pe 5 octombrie, a anunțat edilul Brașovului, Allen Coliban.

Sursă foto: travelsewhere.net

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW