Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Orașul Craiova, cea mai bună destinație pentru Paște din Europa. Clasamentul, realizat de un site internațional de turism

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Orașul Craiova a fost desemnat cea mai bună destinație de Paște din Europa. Clasamentul este întocmit  de un site internațional  de turism, iar Craiova este urmată de Viena și Zagreb. Orașul din sudul României i-a cucerit pe experții în turism datorită parcurilor și aranjamentelor florale.

Mai mult decât atât, Craiova a ajuns să fie comparată(n.r. figură de stil) cu „țara minunilor”.

Anul acesta descoperiți lumea fantastică a lui Alice în Țara Minunilor în cea mai bună destinație de Paște din Europa! Craiova primăvara înflorește la propriu. Considerată odinioară capitala aristocrației din sudul României, Craiova oferă acum cele mai frumoase peisaje cu flori uimitoare în parcurile, grădinile și spațiile publice. În perioada de Paște și de primăvară, în Parcul Nicolae Romanescu se derulează numeroase proiecte de regenerare urbană”, se arată pe site-ul competiției celor mai bune destinații din Europa de Paște, europeanbestdestination.com.

Unul dintre cele mai apreciate obiective turistice este Parcul Romanescu, considerat unul  dintre cele mai frumoase parcuri urbane din Europa. Aici  se găsesc sute de mii de lalele și diferite alte flori. Proiectat de arhitectul francez Édouard Redont la începutul secolului XX, Parcul Romanescu a fost distins cu medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris din 1900. Acesta ocupă o suprafață de aproximativ 100 de hectare și este situat în partea de sud a Craiovei.

Sursă foto: Primăria Craiova

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW