Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Opt persoane suspectate de contrabandă cu tutun, reţinute / Peste 10 tone de tutun au fost confiscate

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 august 2023 Etichete:

În urma unei operațiuni desfășurate de către polițiștii și procurorii din România cu scopul de a contracara transporturile ilegale de tutun din Bulgaria, au fost efectuate rețineri și măsuri de arest la domiciliu. Opt persoane suspectate de contrabandă cu tutun au fost reținute, iar două dintre ele au fost plasate în arest la domiciliu.

În total, 22 de persoane au fost aduse pentru audieri în cadrul acestei investigații desfășurate de polițiștii de frontieră. Suspecții sunt acuzați de mai multe infracțiuni, printre care producerea ilegală de produse accizabile supuse regimului de antrepozitare, deținerea și comercializarea ilegală a produselor accizabile în România, fals în înscrisuri sub semnătură privată și trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus măsura reținerii față de opt dintre suspecți în urma audierilor.

De asemenea, alte două persoane au fost reținute ca urmare a unei acțiuni de flagrant desfășurate în data de 16 august 2023. Aceste două persoane au fost prezentate în fața instanței de judecată, iar măsura arestului la domiciliu a fost dispusă în cazul lor.

Organele de urmărire penală din cadrul Poliției de Frontieră Române au pus în aplicare joi, 17 august, un număr de 23 de mandate de percheziție domiciliară. Ca rezultat al activităților desfășurate, a fost confiscată o cantitate de aproximativ 10,5 tone de tutun, trei instalații improvizate de prelucrare, produse pirotehnice, două autoturisme, un microbuz și un camion cu o capacitate de 7,5 tone. De asemenea, au fost descoperite trei cântare profesionale și sume de bani.

Conform Poliției de Frontieră, din anul 2022, inculpații au organizat și introdus pe teritoriul României nu mai puțin de 64 de transporturi conținând un total de 328.780 kilograme de tutun neprelucrat. Scopul era prelucrarea tutunului în unități clandestine. Grupul infracțional opera într-un mod bine pus la punct, livrând tutunul din Bulgaria către România cu documente falsificate pentru a crea aparența unor tranzacții legitime și pentru a evita controalele vamale.

Tutunul livrat era direcționat către beneficiari din județele Ilfov, Călărași și Dolj, unde ulterior era prelucrat și ambalat în unități clandestine. Produsele finisate erau apoi distribuite în întreaga țară prin intermediul platformelor de comerț electronic.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW