Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Opt cetățeni români, readuși din Italia cu sprijinul autorităților

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 martie 2020 Etichete: , , , ,

Opt cetățeni români vor fi readuși vineri seară în țară, în urma demersurilor realizate de Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale. 

Acești cetățeni, non-rezidenți, se aflau în Italia fie pentru urmarea unui tratament medical, sau în scop turistic și au fost afectați de de plasarea în carantină a întregului teritoriu Italiei, cât și de măsurile adoptate de statul român.

Comunicat

Ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, în cursul acestei seri vor fi readuși în țară 8 cetățeni români din Republica Italiană. Aceștia sunt cetățeni români non-rezidenți în Italia, aflându-se acolo fie ca turiști, fie pentru urmarea unui tratament medical de urgență și care au fost afectați atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia. Aceștia nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Republicii Italiene.

La sosirea în țară, cei opt cetățeni români vor fi preluați de către Direcția de Sănătate Publică și plasați în carantină într-o unitate din București, în conformitate cu măsurile adoptate de către autoritățile române pentru cetățenii care vin în România din Italia.

Având în vedere circumstanțele fără precedent în care ne aflăm la nivel global, în contextul epidemiei de COVID-19, MAE asigură în mod constant și sistematic informarea cetățenilor români aflați în străinătate prin atenționări de călătorie și buletine informative publicate pe site-ul MAE în cadrul secțiunii dedicate COVID-19, precum și prin site-urile și canalele de social media ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW