Tuesday, August 11, 2020
Jurnalism corect


Opoziția, despre decizia Vioricăi Dăncilă de a evita votul de încredere în Parlament: recurge la jonglerii care duc Guvernul în afara legii

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 11 septembrie 2019 Etichete: , ,

Decizia Vioricăi Dăncilă de a evita să ceară Parlamentului votul de încredere pe restructurarea Guvernului a generat nu numai un război cu Călin Popescu Tăriceanu, dar și nemulțumirea opoziției, care o acuză că încalcă Constituția. 

Deputatul liberal Raluca Turcan susține că ceea ce a făcut premierul astăzi este doar o încercare de a ocoli votul în Parlament și de a păstra puterea. Mai mult chiar, deputatul liberal o amenință pe Viorica Dăncilă cu moțiunea de cenzură.

„Viorica Dăncilă a ales să prelungească criza guvernamentală din România, de frică să nu piardă puterea pentru ea și pentru PSD. În loc să vină în Parlament, așa cum o obligă Constituția, Viorica Dăncilă recurge la jonglerii care duc Guvernul cu totul în afara legii.ALDE a ieșit de la guvernare! Miniștrii nominalizați nu schimbă cu nimic încurcătura juridică în care Viorica Dăncilă a dus țara și nici nu aduc Guvernului majoritatea parlamentară. Dăncilă încalcă în mod flagrant Constituția. Guvernul trebuie validat în Parlament. Oricâte scamatorii va mai încerca, Viorica Dăncilă trebuie să-și facă bagajele, pentru că va fi demisă prin moțiune de cenzură”, a scris, pe Facebook, Raluca Turcan.

La rândul lui, liderul USR – PLUS, Dan Barna, îi cere președintelui Iohannis să nu accepte propunerile înainte de Viorica Dăncilă.

„Domnule președinte Iohannis, respingeți propunerile de astăzi ale premierului Viorica Dăncilă și puneți capăt acestui târg de parlamentari și de miniștri. Viorica Dăncilă trebuie să vină în Parlament. Fac apel la partidele de opoziție să semneze pactul pentru anticipate și să începem acest proces cu moțiunea de cenzură. Este timpul să ne întoarcem la oameni!” a prfecizat Dan Barna.

Foto: INQUAM PHOTOS

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW