Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Opozantul rus Aleksei Navalnîi, internat la terapie intensivă. Sunt bănuieli că ar fi fost otrăvit

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 august 2020 Etichete: , , ,

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a fost internat joi în stare gravă la terapie intensivă într-un spital din Siberia, cu simptome a ceea ce purtătoarea sa de cuvânt califică drept „otrăvire”, după ce avionul în care se afla acesta a aterizat de urgenţă, informează agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Navalnîi, 44 de ani, este inconştient după ce a început să se simtă rău în timpul zborului de întoarcere spre Moscova din oraşul siberian Tomsk, a precizat purtătoarea sa de cuvânt Kira Iarmuş. După ce avionul a aterizat la Omsk, Navalnîi a fost dus la spital cu suspiciunea de otrăvire, a adăugat ea pe reţelele sociale Twitter şi Telegram.

„Presupunem că Aleksei (Navalnîi) a fost otrăvit cu ceva ce a fost pus în ceaiul său. Aceasta este singura băutură pe care el a consumat-o în această dimineaţă”, a subliniat ea.

Iarmuş a făcut o paralelă cu un incident de anul trecut, în timpul căruia Navalnîi a manifestat o reacţie alergică acută care, potrivit medicilor, ar fi putut fi cauzată de o otrăvire cu o substanţă chimică necunoscută.

Navalnîi, avocat şi activist anticorupţie, a stat de mai multe ori la închisoare în ultimii ani pentru organizarea de proteste anti-Kremlin.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că pedepsele cu detenţia aplicate de Rusia împotriva lui Navalnîi în 2012 şi 2014 au fost motivate politic şi au încălcat drepturile sale, decizie pe care Moscova o contestă.

Sursa foto: Axios.com

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW