Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Operațiunea NARCOS. Polițiștii au confiscat peste 50 de kilograme de droguri găsite în pachete cu imaginea lui Putin pe ele

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 5 decembrie 2023 Etichete: ,

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au reținut, marți, 7 persoane acuzate de trafic de droguri de mare risc, în cadrul unei operațiuni care a implicat 10 percheziții domiciliare și a condus la confiscarea a 40 de kilograme de muguri de canabis, 12 kilograme de hașis și aproximativ  120 de grame de “cristal”.

 

 

Potrivit anchetatorilor, în decursul anului 2023, membrii unei rețele de traficanți au adus în România cantități semnificative de droguri de risc, pe care ulterior le-au distribuit către alți traficanți din municipiile Cluj Napoca și Iași, care, la rândul lor, ar fi  aprovizionat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și unități școlare.

În cursul zilei de astăzi, 5 decembrie, au fost efectuate zece percheziții domiciliare în Cluj și în Iași și s-au realizat două operațiuni de prindere în flagrant delict a persoanelor cercetate, în timp ce tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri.

În total, au fost descoperite și ridicate 40 de kilograme de muguri de canabis (ambalate în  48 de pungi vidate), 12 kilograme de hașis, porționat și ambalat (125 de pachete), aproximativ  120 de grame de cristal,  precum și o mașină de numărat bani.

În timpul perchezițiilor efectuate, una dintre persoanele investigate ar fi încercat să elimine o parte din drogurile de risc găsite, în pachete ambalate cu poza lui Vladimir Putin pe ele, aruncându-le în vasul de toaletă, iar o alta a aruncat pe geam o geantă în care se aflau 130.000 de euro,  fiind recuperată  de polițiști.

Din cantitățile de drog de risc descoperite se puteau realiza aproximativ 50.000 de doze, a căror valoare este estimată la 800.000 de euro.

Gruparea ar fi acționat de mai mult timp în Cluj Napoca, iar, ulterior, prin intermediul unei persoane, din județul Botoșani, stabilit în municipiul Iași, ar fi început să transfere cantități importante de droguri de risc către piața din Iași.

În ultimele 3 luni, au fost destructurate alte 2 ramuri ale acestei organizații specializate în traficul de canabis, fiind reținute și ulterior arestate preventiv alte 6 persoane implicate în traficul de droguri, de la care au fost ridicate aproximativ 4 kilograme de canabis, aproximativ 40.000 de lei și 3.000 de euro.

În cadrul acestei rețele extinse de trafic de droguri, ar fi fost folosiți minori pentru traficul de droguri, dar, în același timp, ar fi fost și destinatari ai substanțelor interzise.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași urmează să fie sesizat cu propunerea de  arestare preventivă a celor 7 persoane, pentru 30 de zile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Inspectoratul General al Poliției Române

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW