Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Operațiune de salvare: Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, la bordul unui elicopter care a ”aterizat dur”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 mai 2024 Etichete: , , ,

O echipă de salvare din Iran încearcă să ajungă la un elicopter implicat într-un „incident” în timp ce transporta un grup de persoane, inclusiv pe președintele Ebrahim Raisi, a raportat duminică televiziunea de stat iraniană, citată de publicația britanică Mirror.

Potrivit televiziunii de stat iraniene, elicopterul în care se afla președintele Ebrahim Raisi a avut o „aterizare dificilă”. Nu există detalii imediate despre incident sau despre persoanele aflate la bord. Agențiile de presă semioficiale au oferit explicații variate despre cele întâmplate.

”Unii dintre însoţitorii preşedintelui din acest elicopter au reuşit să comunice cu Cartierul General Central, ridicând speranţa că incidentul s-ar fi putut încheia fără victime”, a relatat agenţia de presă iraniană Tasnim, pe platforma de socializare X, citată de CNN.

Starea exactă a elicopterului în care se afla Raisi rămâne neclară. Elicopterul făcea parte dintr-un grup de trei aparate de zbor. Potrivit Tasnim, celelalte două elicoptere, care transportau miniștri și oficiali, au ajuns la destinație fără incidente.

”Seyyed Mohammad-Ali Al-Hashem, imamul rugăciunii de vineri din Tabriz şi ministrul de Externe Hossein Amirabdollahian se aflau, de asemenea, în elicopter cu preşedintele”, a spus Tasnim la X.

Raisi a vizitat Azerbaidjanul duminică dimineață pentru a inaugura un baraj împreună cu președintele Ilham Aliyev. Acesta este al treilea baraj construit în colaborare de cele două țări pe râul Aras. Iranul utilizează diverse tipuri de elicoptere, însă sancțiunile internaționale complică obținerea pieselor necesare pentru întreținerea acestora.

Flota aeriană militară a Iranului este în mare parte învechită, majoritatea aparatelor de zbor datând din perioada premergătoare Revoluției Islamice din 1979. În vârstă de 63 de ani, Raisi, cunoscut pentru politica sa dură, a condus anterior sistemul judiciar al țării. Considerat protejat al liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, există speculații că ar putea fi succesorul acestuia în cazul în care liderul în vârstă de 85 de ani se retrage sau moare.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW